Het Belang van Limburg

ONZE ANALIST

- WILFRIED VAN MOER

1 “Nonchalanc­e kostte Standard bijna plaats in play-off 1”

“Ze hebben me op Sclessin al voor de derde keer liggen. Om het verkeer voor te zijn, stap ik altijd vijf minuten voor affluiten naar mijn auto. Het was dus 2-3 voor mij, de goals van Carcela en Cop heb ik op televisie moeten inhalen. Eerder dit seizoen miste ik zo al de winnende treffers tegen Lokeren en Eupen.” “Het pleit in het voordeel van de Rouches dat ze met tien man de scheve situatie hebben rechtgezet. Anderzijds hebben ze met hun geluk gespeeld. Zowel voor als na rust startten ze sterk, maar lieten ze het tempo veel te snel zakken. Een soort van nonchalanc­e kroop in de ploeg. In de trend van ‘het is maar tegen Moeskroen’ en ‘we zijn nu toch al een poos goed bezig’. Ik vind dat opmerkelij­k met zo’n gekke trainer die naast de zijlijn staat te springen. Hadden ze deze match niet gewonnen, dan was het over en uit geweest voor Standard. Dan had ik ze play-off 1 niet meer zien halen.”

2 “STVV eerste slachtoffe­r in spannende afvallings­race”

“Ik durf nog altijd geen geld zetten op wie uiteindeli­jk het vijfde en zesde ticket zal pakken voor play-off 1. Het zal nog een spannende afvallings­race worden. Het eerste slachtoffe­r is STVV geworden in Gent. Voor hen is het afgelopen. Ik begrijp de woede en frustratie na de nederlaag in Gent. De Kanaries voetbalden tegen een matige thuisploeg erg goed voor de rust en kregen kansen genoeg om te scoren. Maar die heel lichte rode kaart voor Kitsiou vlak na rust deed de boeken dicht. Heel flauw van Dierick om daar een tweede gele kaart te geven, zeker als je ziet dat die eerste viel voor protest na de omstreden 1-0. Dan moet je als scheidsrec­hter de wedstrijd beter aanvoelen.”

“Racing Genk deed wat het moest doen en zit duidelijk in een opwaartse spiraal. De kwalificat­ie voor de bekerfinal­e heeft voor een boost gezorgd, dat zag je vrijdag tegen Zulte Waregem. De terugkeer van een aantal geblesseer­den zal Genk sterker maken. Ook Standard zit in een goeie periode, Antwerp heeft het moeilijk, maar schrijf ik niet af. En Kortrijk zeker niet, dat is echt wel een goe ploegske.”

3 “Ik vond Patrick Janssens nooit bij Genk thuishoren”

“Janssens uit, Gerits in: ik kan me vinden in de beslissing van het Genkse bestuur. Ik vond Patrick Janssens nooit bij deze club thuishoren. Hij is vrij afstandeli­jk en is voor velen ‘die Antwerpse politieker’ gebleven. Dan weet je dat het moeilijk wordt in een sportief moeilijke periode, omdat hij weinig krediet krijgt van de supporters.”

“Erik Gerits zit ook in de politiek, maar wordt in de eerste plaats aan Racing Genk gelinkt. Het is een capabele kerel, die ook in de provincie stevige katten heeft moeten geselen. Ik geef hem een grote kans op slagen, al zal hij op sportief vlak goed ondersteun­d moeten worden. Hij zal daar ook voor openstaan en kan wél op de steun van de achterban rekenen.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium