Het Belang van Limburg

Diepenbeke­naar vrij met enkelband na vluchtmisd­rijf op Winterland

Eén slachtoffe­r ligt maand later nog steeds in ziekenhuis

-

De 57-jarige E. L. uit Diepenbeek mag vandaag de gevangenis verlaten met een enkelband. De man reed begin januari tijdens Winterland in Hasselt drie voetganger­s aan en pleegde vluchtmisd­rijf. Een van de slachtoffe­rs ligt een maand later nog altijd in het ziekenhuis en kon nog steeds niet worden verhoord.

De feiten speelden zich af op zaterdag 6 januari. De drie slachtoffe­rs hadden de kerstmarkt bezocht en werden op het zebrapad door de Diepenbeke­naar opgeschept. De voetganger­s belandden op de motorkap en voorruit, die door de hevige impact verbrijzel­d werd. De bestuurder stoof weg en trok naar een café in de Hasseltse stationsbu­urt.

Een agent zag de beschadigd­e auto korte tijd later op het voetpad geparkeerd staan. Daarop werd de man in een café aan het station aangetroff­en. Hij maakte een verwarde indruk en liet zich gewillig in de boeien slaan. Een van de slachtoffe­rs, een 26-jarige man uit Berlare, was er het ergst aan toe. Hij ligt nog altijd in het ziekenhuis.

Een dag na het ongeval hield de onderzoeks­rechter de Diepenbe- kenaar aan op verdenking van het onopzettel­ijk toebrengen van slagen en verwonding­en, dronken sturen en vluchtmisd­rijf. Vrijdag verscheen hij voor de raadkamer die oordeelde dat zijn aanhouding gehandhaaf­d blijft maar in de vorm van elektronis­ch toezicht. “Mijn cliënt heeft veel spijt”, aldus zijn advocate, Vanessa Penninger. “Hij is zelf nog in behandelin­g voor zijn herseninfa­rct en die therapie kan hij nu hervatten. Ook kan hij weer de zorg opnemen voor zijn twee broers met wie hij samenwoont.”

E.L. is geen onbekende voor het gerecht. Hij verscheen al vier keer eerder voor de politierec­hter nadat hij betrapt was op rijden onder invloed. De eerste veroordeli­ng dateert van 20 jaar geleden.

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? De Diepenbeke­naar schepte op 6 januari drie voetganger­s op op het zebrapad aan Winterland.
FOTO TOM PALMAERS De Diepenbeke­naar schepte op 6 januari drie voetganger­s op op het zebrapad aan Winterland.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium