Het Belang van Limburg

Hartsvrien­dinnen op het scherm, maar aartsvijan­den erachter

‘Sex and the City’-actrices doen geen moeite meer om vete te verbergen

- Annelies ROOSE

Hun personages Carrie Bradshaw en Samantha Jones waren hartsvrien­dinnen in het mondaine Manhattan. Maar in het echte leven steken Sarah Jessica Parker (52) en Kim Cattrall (61) het niet langer weg: ze kunnen elkaar niet uitstaan. Miljoenen fans van de succesvoll­e tv-reeks kijken toe hoe de twee actrices een jarenlange etterende vete nu openlijk op de straatsten­en uitvechten.

Sex and the City

Het was al geen geheim dat Parker en Cattrall, die samen met Kristin Davis (52) en Cynthia Nixon (51) zes seizoenen en twee films lang gestalte gaven aan de vier New Yorkse vriendinne­n Carrie, Samantha, Charlotte en Miranda, in het echte leven niet goed met elkaar kunnen opschieten. Maar de bikkelhard­e reactie van Cattrall op een steunbetui­ging die Parker haar had gestuurd, windt er geen doekjes om: een absoluut dieptepunt is bereikt.

“Liefste Kim, ik stuur liefde en innige deelneming naar jou, je familie en je broer. Xx” Dat stuurde Parker begin deze maand naar Cattrall, vlak nadat deze laatste had bekendgema­akt dat haar broer onverwacht was overleden. Het medeleven van Parker schoot bij Cattrall echter in het verkeerde keelgat. Op haar Instagrama­ccount, waar duizenden fans kunnen meelezen, sneerde ze Parker toe dat ze die vriendelij­ke woorden niet nodig had: “Ik heb jouw liefde en steun in deze moeilijke tijd niet nodig. Jij bent niet mijn familie, niet mijn vriendin. Dus vraag ik je nog één keer om te stoppen onze tragedie uit te buiten om jouw imago van sympathiek meisje op te poetsen.”

Zwartepiet

In oktober vorig jaar zat het er ook al eens bovenarms op tussen de twee. In een interview had Parker gesuggeree­rd dat een derde Sex and the Cityfilm was afgeketst wegens de vele eisen die Cattrall zou hebben gesteld. Ziedend van woede reageerde Cattrall dat “de enige eis die ze ooit gesteld had” was dat er geen derde zou komen, en dat ze dat “al in 2016 had duidelijk gemaakt.” Cattrall heeft het Parker nooit vergeven dat ze haar de zwartepiet over die afgelaste derde film probeerde toe te schuiven. Maar meer en meer is duidelijk dat het geruzie van de afgelopen maanden slechts de bovenlaag is van een conflict dat al jarenlang aan het etteren is. Verschille­nde bronnen in vooral Britse media beweren dat het nooit heeft geboterd tussen de twee actrices, en bij uitbreidin­g tussen Cattrall en haar drie collega’s. Volgens The Daily Mail werd Cattrall maandenlan­g zelfs flagrant uitgeslote­n door Parker, Davis en Nixon. Ze zouden lange periodes geen woord tefilm gen Cattrall hebben gezegd op de set, tijdens lange draaidagen apart hebben geluncht, en bij opnames op verplaatsi­ng zelfs in een ander hotel hebben gelogeerd. Het mag alvast duidelijk zijn: die derde Sex and the City-film komt er écht niet. Of toch zeker niet met Samantha Jones.

 ?? Foto ISOPIX / PHOTO NEWS ?? De bikkelhard­e reactie van Cattrall op de steunbetui­ging van Parker. Succesactr­ices Kim Cattrall (61, foto links) en Sarah Jessica Parker (52, rechts) en steken het niet langer weg: ze kunnen elkaar niet uitstaan.
Foto ISOPIX / PHOTO NEWS De bikkelhard­e reactie van Cattrall op de steunbetui­ging van Parker. Succesactr­ices Kim Cattrall (61, foto links) en Sarah Jessica Parker (52, rechts) en steken het niet langer weg: ze kunnen elkaar niet uitstaan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium