Het Belang van Limburg

Twee extra verdieping­en voor Hassotel, “Maar wel lager dan stadhuis”

Vijftig nieuwe kamers en studio’s voor langer verblijf

- Dirk JACOBS

Het Hassotel heeft forse uitbreidin­gsplannen. Tijdens de krokusvaka­ntie wordt de achtervleu­gel afgebroken. Die wordt twee verdieping­en hoger dan het huidige gebouw. “En als dit klaar is, bouwen we langs de Guffenslaa­n de aanpalende blok met burelen van De Voorzorg om tot studio’s voor langer verblijf. Zo komen we in totaal aan een vijftigtal extra kamers”, zegt Saskia Beckers van Hassotel. Zoals bekend verdwijnt ook het terras op de groene boulevard om een betere passage voor fietsers mogelijk te maken. De nieuwe hotelvleug­el, die aansluit bij de bestaande 35 kamers boven het huidige grand café, wordt zes verdieping­en hoog. “Lager dan het stadhuis, twee verdieping­en hoger dan ons gebouw vandaag. Ze gaan ons dus zien, maar overdreven wordt het niet. En qua architectu­ur sluiten we aan bij het stadhuis”, zegt Saskia Beckers.

“Door het goedkeuren van het RUP TT-wijk werd deze uitbreidin­g mogelijk als onderdeel van de opwaarderi­ng van dit stadsdeel. Hierin zitten ook het nieuwe stadskanto­or, de ontwikkeli­ng van het Park Inn-hotel en de uitbreidin­gesplannen voor De Voorzorg vervat”, aldus schepen van Ruimtelijk­e Ordening Tom Vandeput (CD&V). “Stedenbouw­kundig hebben we voorzien dat de gebouwen ‘aflopen’ richting groene boulevard. Vandaar de overgang van de hoge TT-torens en het stadskanto­or, via de nieuwe zes verdieping­en van Hassotel naar de drie of vier etages die de gebouwen aan de ring tellen.”

Terras

De werken aan de uitbreidin­g starten eind dit jaar, begin volgend jaar. Voor het ontwerp tekent Massimo Pignanelli van het Hasseltse architecte­ncollectie­f UAU. “We zijn er heel blij mee”, vervolgt Beckers. “Om de doorgang naar het nieuwe gedeelte mogelijk te maken offeren we twee kamers van het huidige hotel op. Zo krijgen we vijftien compleet nieuwe kamers met allemaal een terras van waar de gasten een zicht hebben op de Hasseltse binnenstad, zelfs vanuit hun bed. Bovendien liggen we vlak aan het binnenplei­n van het

De extra kamers zijn nodig, want sinds de aanslagen ‘boomt’ Hasselt

Saskia BECKERS

Hassotel stadhuis waar we altijd beweging verwachten.”

“We gaan ook sleutelen aan het horecagede­elte. Op de gelijkvloe­rse verdieping wordt het huidige grand café doorgetrok­ken tot bijna op de hoek met de Capucienen­straat. Er zal plaats zijn voor ongeveer 250 personen, met overal zicht op de stad. In die ruimte gaan we ook het ontbijt voor onze hotelgaste­n serveren. We gaan er naar een hoger niveau met chefs die in de zaal bereidinge­n à la minute klaarmaken. Tegen de middag vormen we stilaan om tot lunchresto.” Hierdoor verdwijnen alle huidige vergaderza­len en ook de lobby van het Hassotel. “Die verkast naar de eerste verdieping van de nieuwbouw. Gasten kunnen dan van daaruit naar hun kamers in zowel het bestaande gedeelte, dat pas in 2016 compleet vernieuwd werd, als in de nieuwbouw. De kamers gaan we allemaal op driesterre­nniveau uitbaten, maar ze zullen vier sterren waard zijn door de extraatjes die we voorzien qua beleving. En we richten ook twee kamers in die perfect toegankeli­jk zullen zijn voor mensen met een beperking. De vraag hiervoor neemt almaar toe.”

Tien jobs

De uitbreidin­g van het Hassotel zorgt ook voor aanwerving­en. “Een tiental jobs”, zegt Beckers. “Mensen vragen ons wel eens of er stilaan niet te veel hotels in Hasselt zijn? Wel, net het tegenoverg­estelde. Sinds de aanslagen ‘boomt’ de stad echt. Door de week zitten we vol met werkende mensen, vanaf vrijdag met gasten die een ontspannen weekend willen. Alleen mogen ook voor ons de winkels op zondag stilaan open blijven. Dat is de meest gehoorde vraag van onze klanten.”

 ?? FOTO UAU ?? Een impressie van het vernieuwde Hassotel.
FOTO UAU Een impressie van het vernieuwde Hassotel.
 ?? FOTO LUC DAELEMANS ?? Zopas is begonnen met de afbraak van de achtervleu­gel van het Hassotel. “Hier bouwen we tegen eind dit jaar, voorjaar 2019 de uitbreidin­g van ons hotel”, zegt Saskia Beckers.
FOTO LUC DAELEMANS Zopas is begonnen met de afbraak van de achtervleu­gel van het Hassotel. “Hier bouwen we tegen eind dit jaar, voorjaar 2019 de uitbreidin­g van ons hotel”, zegt Saskia Beckers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium