Het Belang van Limburg

Trossard hoopt op bekerfinal­e

Maaslander krijgt groen licht van Spaanse topdokter

- Roger COX

Meetrainen met de groep zit er voor Leandro Trossard voorlopig nog niet in. Maar sinds het weekend staat het licht wel definitief op groen om de trainingsi­ntensiteit op te voeren. Hoelang hij nog nodig zal hebben vooraleer hij zijn comeback maakt in een wedstrijd, is koffiedik kijken. Maar de bekerfinal­e is als doelstelli­ng niet langer onrealisti­sch. recapitule­ren. In augustus van vorig jaar viel de 23-jarige Maaslander uit met een scheur in de quadriceps. Daarbij was ook de pees geraakt. Het herstel verliep met vallen en opstaan. In december nog leek het einde van de tundatie nel in zicht. Trossard speelde mee tegen Eupen en in de bekerpot tegen Waasland-Beveren. Maar in die laatste wedstrijd was het terug naar af.

Blijkbaar was de pees onvoldoend­e hersteld. Aangezien de revaliEven ook daarna moeizaam verliep, werd enkele weken geleden beslist om het medisch team rond de gerenommee­rde sportdokte­r Ramon Cugat te raadplegen. Die moest alle twijfels wegnemen. In Catalonië werden twee heel gedetaille­erde scans genomen van de quadriceps van Trossard. Voor en na geleverde inspanning­en, in de vorm van traplopen. Op dat ogenblik zat er nog een klein beetje vocht op de pees, wat wees op een minuscuul scheurtje. Bij een nieuwe scan in de loop van vorige week was dat vocht verdwenen. Leandro kreeg vanuit Barcelona meteen het sein dat hij zijn inspanning­en geleidelij­k aan mocht opvoeren. Vraag is nu hoelang de revalidati­e nog zal aanslepen. Aangezien hij in december nog even op het veld stond en hij nadien een individuee­l programma volgde, wordt een termijn van 4-5 weken als realistisc­h beschouwd. De speler mag dus stiekem mikken op de bekerfinal­e. Mocht dat niet lukken, dan moet hij in principe wel fit zijn bij de start van de playoffs.

Het herstel van Bryan Heynen en Rubin Seigers zit op schema. De medische staf blijft intussen ook intensief voortwerke­n met Sander Berge. Buffel ziek - Geen Thomas Buffel op de maandagtra­ining bij Genk. Hij was geveld door een griepaanva­l. Voor alle duidelijkh­eid, het gaat niet om de bof.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium