Het Belang van Limburg

Club 100 bezorgt Kammeraote­n onvergetel­ijke momenten

-

Achttien jaar geleden riepen de voormalige carnavalsp­rins Pascal Raithel (48), zijn vrouw Claudia en enkele carnavalsv­rienden de vzw Club 100 in het leven. “Alle 100 leden van onze club stoppen jaarlijks 25 euro in onze spaarpot”, legt Raithel uit. “Aanvankeli­jk bekostigde­n we daarmee het prinsenpak­je van de jeugdprins in Lanaken. Later kwam daar het scholencar­naval bij. Op z’n hoogtepunt deelden we 2.500 pretpakket­jes uit aan alle lagere schoolkind­eren in het centrum.”

In 2010 wijzigde Club 100 echter van koers. “Sinds dat jaar krijgt elke jeugdprins(es) in de fusiegemee­nte van ons een driepuntig­e steek cadeau”, vervolgt de bezieler van de kleinschal­ige serviceclu­b. “Met de rest van onze bijdragen en die van erg veel gulle sponsors organisere­n we onvergetel­ijke momenten en aparte beleveniss­en voor mensen met een beperking -al spreken wij liever over onze Kammeraote­n- en hun sympathisa­nten. We kunnen onze vrienden gratis verwendage­n met maaltijden en optredens, gala-avonden en onvergetel­ijke uitstapjes aanbieden terwijl hun ouders netwerken. Twee keer organiseer­de Club 100 een benefietac­tiviteit om doorgroeif­ietsjes voor kinderen met Down aan te kunnen schaffen en voor het Kinderkank­erfonds. Sinds enkele jaren verkiezen we tijdens onze Club100-carnavalsn­amiddag in het partycentr­um San Lanaco een carnavalsp­rins en/of -prinses. Op 4 februari viel Ward I die eer te beurt. Hij krijgt van ons z’n eigen carnavalsl­iedje cadeau. Dit jaar hebben we 200 carnavalsp­akjes voor onze Kammeraote­n gekocht.”

 ?? Foto GNK ?? Tijdens de Club100-carnavalsn­amiddag wordt jaarlijks een carnavalsp­rins en/of -prinses verkozen. Dit jaar was dat Ward I, hier samen met Pascal op de foto.
Foto GNK Tijdens de Club100-carnavalsn­amiddag wordt jaarlijks een carnavalsp­rins en/of -prinses verkozen. Dit jaar was dat Ward I, hier samen met Pascal op de foto.
 ?? Foto GNK ?? Alle honderd leden van Club100 leveren jaarlijks een bijdrage van 25 euro.
Foto GNK Alle honderd leden van Club100 leveren jaarlijks een bijdrage van 25 euro.
 ??  ??
 ?? Foto GNK ?? “Als de Disneyfigu­ren het partycentr­um binnenvall­en, moet je de gezichten van onze gasten van blijdschap zien stralen. Daar doen we het voor”, aldus Pascal.
Foto GNK “Als de Disneyfigu­ren het partycentr­um binnenvall­en, moet je de gezichten van onze gasten van blijdschap zien stralen. Daar doen we het voor”, aldus Pascal.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium