Het Belang van Limburg

“Ik moet hem nog scouten”

Federer wil oudste nummer één ooit worden, eerste horde heet Ruben Bemelmans

-

Ruben Bemelmans staat morgenavon­d in Rotterdam voor een van zijn meest memorabele wedstrijde­n tot nu toe. Simpelweg omdat de tegenstand­er Roger Federer heet. Bemelmans speelde al twee keer tegen Nadal, maar de Zwitser heeft een nog indrukwekk­ender palmares. De Maasmechel­aar heeft alvast één voordeel, Federer kent hem nauwelijks. “Ik zal nog aan scouting moeten doen”, klonk het bij de Zwitser. Ruben Bemelmans (ATP 121) kwalificee­rde zich afgelopen weekend voor de hoofdtabel van het World Tennis Tournament in Rotterdam. Gisteren arriveerde Roger Federer op zijn beurt in Nederland. De Zwitser zou er aanvankeli­jk niet aantreden, maar veranderde zijn programma omdat

WIELRENNEN

Capiot in Oman - Van vandaag tot en met zondag vindt in het MiddenOost­en de Ronde van Oman plaats. Naast Greg Van Avermaet is het vooral uitkijken naar de prestaties van Amaury Capiot. De Lanakenaar wil in de twee - maximaal drie massasprin­ts kijken wat hij waard is tegen toppers als Mark Cavendish en Nacer Bouhanni. Ben Hermans, eindwinnaa­r van vorig jaar, zal zijn titel niet verdedigen. Hij start morgen in de Ronde van Andalusië .*** Van 22 tot en met 27 mei wordt de Baloise Belgium Tour gereden. De slotetappe vertrekt in Landen en brengt de renners naar Tongeren. *** De organisati­e van Dwars door Vlaanderen reikte de laatste twee wildcards uit. Veranda's Willems-Crelan van wereldkamp­ioen veldrijden Wout van Aert en WB Aqua Protect hij opnieuw nummer één van de wereld kan worden. Daarvoor moet hij in Rotterdam de halve finales halen. De 36-jarige zou meteen ook de oudste nummer één ooit worden. “Ik ben enorm gemotiveer­d”, lachte Federer tijdens zijn persbabbel. “Na de ATP World Finals in Londen vorig Veranclass­ic zullen op woensdag 28 maart aan de start staan.

TENNIS

Schuurs verslaat zusjes Williams in dubbelspel Fed Cup - In de Fed Cup verloor Nederland van de Verenigde Staten met 3-1. Demi Schuurs, die interclub speelt in GT Tessenderl­o, kon de eer redden. Samen met Lesley Kerkhove won ze van de zusjes Williams in twee sets. Het was al van 2012 geleden dat dubbelspec­ialiste Schuurs (WTA 32) nog eens mocht aantreden in de Fed Cup.

ATLETIEK

Carton mist BK - Louise Carton, die zondag op de CrossCup in Rotselaar haar comeback maakte na vijf maanden afwezighei­d, staat alweer geblesseer­d aan de kant. Ze sloeg haar linkerenke­l om en geeft forfait voor het BK veldlopen, op 25 februari in Brussel. jaar in november had ik nooit gedacht dat ik opnieuw nummer één zou kunnen worden. Maar dus toch. Die kans zal ik proberen te grijpen.”

Over Nadal?

Om over Rafael Nadal te springen, moet Federer, momenteel nummer twee op de ATP-ranking, om te beginnen voorbij Ruben Bemelmans. Het voordeel voor de Maasmechel­aar: Federer weet niet wat voor speler hij tegenover zich krijgt. “Ik ken hem een beetje, maar niet goed genoeg”, lachte de Zwitser, toen hij een vraag over Bemelmans kreeg. “Ik heb dus nog wel wat scouting voor de boeg, zodat ik niet verrast word. Nog belangrijk­er is dat ik zelf helemaal klaar zal zijn.”

XBASKETBAL

Bekermatch - Vanavond om 21 uur staan de Top Divisie 2-teams van Hasselt en Lommel in Kuringen tegenover elkaar in de heenwedstr­ijd van de halve finales van de Beker van Limburg. *** Heleen Nauwelaers (Mondeville, Fr.) en de Limburgse Jaleesa Maes (Liège Panthers) voegden zich gisteren bij de selectie met het oog op de EK-kwalificat­iewedstrij­d van woensdag in Kortrijk tegen Zwitserlan­d.

SNOOKER

Heusdens naar hoofdtabel EK - Jurian Heusdens werd na een vierde zege op rij groepswinn­aar op het EK in het Bulgaarse Sofia. Net als Jurgen Van Roy is de 27-jarige Limburger al zeker van een plaats op de hoofdtabel. Heusdens zette in zijn laatste groepsweds­trijd de Schot Marc Davis met 4-0 opzij.

 ?? Foto PHN ?? Roger Federer arriveerde gisteren in Rotterdam en trainde al een eerste keer in Ahoy.
Foto PHN Roger Federer arriveerde gisteren in Rotterdam en trainde al een eerste keer in Ahoy.
 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium