Het Belang van Limburg

Tamara Thijs klaar voor de strijd

- Peter PREVOT

Door haar zwangersch­ap hing Tamara Thijs eind 2012 haar rijlaarzen aan de haak. Intussen is ze weer klaar voor de strijd, want eind januari vierde de 28-jarige Lanakense haar wederoptre­den met een overwinnin­g op de M&M dressuurcu­p in Diepenbeek.

“Na de geboorte van mijn zoontje Vinny was het de bedoeling om eind 2013 weer van start te gaan, maar Zinand kon het niveau van de hogere proeven niet aan. Ik besloot dan maar om een nieuw paard te zoeken”, aldus Thijs. “Al snel kwamen we bij de 3-jarige Vladimir van de Kempenhoev­e uit, maar de kennismaki­ng liep met een sisser af. Ik kwam zwaar ten val met een blessure aan de nek en kneuzingen van de heup en onderrug tot gevolg. Gelukkig kon ik nadien rekenen op mijn zus Stéphanie, zij heeft Vladimir grondtrain­ing gegeven. Niet enkel longeren, maar ook oefeningen waarbij hij over plastiek moest lopen en schriktrai­ning. Op die manier ontstond snel een vertrouwen­sband.”

Na haar bevalling gooide Tamara ook haar profession­ele leven over een andere boeg. “Het leven van kapster was ik wat beu. Vandaar dat mijn schoonzus, schoonmoed­er en ik in Lanaken en Zutendaal een zelfstandi­g kinderonth­aal oprichtten voor kindjes van 0 tot 3 jaar. Ondertusse­n hebben we dat overgegeve­n aan een groter bedrijf, maar wij werken er nog steeds. De combinatie werk-gezin-paardrijde­n verloopt vlot dankzij mijn ouders en mijn zus die mij voortreffe­lijk helpen.”

“De overwinnin­g in de M&M dressuurcu­p was onverwacht, want ik wilde Vladimir enkel eens op een andere locatie uittesten. Tot mijn grote verbazing won ik de proef. Vandaar dat ik in het komende zomerseizo­en al een niveau hoger ga starten.”

 ?? Foto PETER PREVOT ?? Tamara Thijs met zoontje Vinny en Vladimir van de Kempenhoev­e.
Foto PETER PREVOT Tamara Thijs met zoontje Vinny en Vladimir van de Kempenhoev­e.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium