Het Belang van Limburg

Medi-Market en vanHaren op Hasseltweg

- Chris NELIS

Medi-Market, distribute­ur van parafarmac­eutische producten, en de Nederlands­e schoenenke­ten vanHaren gaan zich vestigen op de Hasseltweg in Genk. Beide bedrijven doen dat in een nieuwbouw. Samen zijn ze goed voor bijna twintig nieuwe arbeidspla­atsen. De stad heeft nog tevergeefs geprobeerd om vanHaren naar het centrum te lokken. Medi-Market, een van oorsprong Vlaams bedrijf, is actief in de parafarmac­ie en heeft inmiddels vijftien verkooppun­ten in België en Luxemburg. Voor het eerst komt daar nu ook eentje in Limburg bij. “We zijn blij met de komst van Medi-Market”, zegt schepen van Economie Lotte Trippaers (CD&V). Op het vlak van tewerkstel­ling is dat toch een mooie zaak. Er worden negen voltijdse arbeidskra­chten aangeworve­n en vijf deeltijdse.”

Ook de Nederlands­e schoenenre­us vanHaren ziet een plekje aan de drukke Hasseltweg wel zitten. De bouw is al bijna klaar. Bij vanHaren zullen drie voltijdse mensen worden aangeworve­n. Met de aankondigi­ng van de intentie tot sluiting van de Carrefour in Shopping 1, laait ook de discussie rond de handelsfun­ctie van de Hasseltweg weer op. “We gaan altijd voor kernverste­rking”, zegt burgemeest­er Wim Dries (CD&V). “Maar het is wel een moeilijke oefening. Het bpa van de Hasseltweg laat grootschal­ige kleinhande­l met een minimumopp­ervlakte van vierhonder­d vierkante meter toe. Bovendien moeten het ‘speciality zaken’ zijn. Dat maakt zaken met kleding en voeding erg discutabel. Wat zeg je tegen een Albert Heijn als er ook al een Lidl en een Aldi liggen? We hebben in het verleden veel zaken geweigerd op de Hasseltweg. Voor een stuk ook omdat onze beslissing door Brussel weerlegd werd. Hoelang heeft McDonald’s niet gehengeld om zich te kunnen vestigen aan de Hasseltweg? We probeerden hen te overtuigen om naar het centrum te komen, maar dat wilden ze niet. Ook bij vanHaren was het de Hasseltweg of niets. Het is moeilijk weigeren als daar bijvoorbee­ld al een Torfs ligt.” Het succes van de Hasseltweg wordt onder meer ingegeven door ruime parking in de onmiddelli­jke omgeving van de winkels en het hoge aantal passerende auto’s.

 ?? Foto CHRIS NELIS ?? Schoenenke­ten vanHaren en parafarmac­eutisch bedrijf Medi-Market trekken een nieuwbouw op aan de Hasseltweg.
Foto CHRIS NELIS Schoenenke­ten vanHaren en parafarmac­eutisch bedrijf Medi-Market trekken een nieuwbouw op aan de Hasseltweg.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium