Het Belang van Limburg

Ingeborg ruilt yogastudio even voor Schlagerfe­stival

-

Ingeborg Sergeant staat eind maart tijdens het Schlagerfe­stival drie keer op het podium van het Hasseltse Ethias Theater. “Ik ben al vaker gevraagd, maar pas nu heb ik toegezegd”, zegt ze.

“Yoga en meditatiew­orkshops begeleiden is mijn échte werk”, zo vertelde Ingeborg (52) ons vorige week nog, maar een vrolijk zijspronge­tje kan nog altijd. Ingeborg zal namelijk optreden tijdens het komende Schlagerfe­stival in de Ethias Arena in Hasselt. De zangeres en tv-figuur die vanavond ook centraal staat in het VTM-programma ‘Alloo bij Ingeborg’, zal op het ambiancefe­stival onder meer haar klassieker ‘Door de Wind’ brengen, net als ‘Ga

Niet Weg’ of ‘Zo Dichtbij’. Ook ‘Gratitude’, haar jongste song die ze bij ‘Van Gils & Gasten’ lanceerde, zal op het programma staan.

“De organisato­ren hadden het me al verschille­nde keren gevraagd, maar praktisch gezien leek het niet haalbaar aangezien ik op vrijdag en zaterdag ook nog moest lesgeven”, aldus Ingeborg. “Maar we hebben een oplossing gevonden. Ik geef eerst een dag les, word daarna van Brugge naar Hasselt gebracht en treed op in het tweede deel van de show.” Hoewel ze geen ervaring heeft met Schlagerfe­stivals en ze druk bezig is met de lancering van haar onlineplat­form om yoga bij het grote publiek te introducer­en, ziet ze het optreden best zitten. “Ik ben zeker enthousias­t, want ik stop mezelf niet graag in hokjes. Naar zo’n Schlagerfe­stival komen mensen van alle leeftijden en uiteindeli­jk maak ik mijn muziek voor iedereen. Dus waarom niet?”

Ingeborg staat op vrijdag 23 maart en zaterdagen 24 en 31 maart op het podium van het Schlagerfe­stival. Voor de middagshow van zondag de 25ste moet ze passen, maar dan wordt ze vervangen door Margriet Hermans.(jdr)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium