Het Belang van Limburg

Afkeer voor witloof schept band in ‘Blind Getrouwd’

Terwijl Wendy zich in ‘Blind Getrouwd’ licht onzeker voelt bij Damiano en Lieve zich voorlopig niet aangetrokk­en voelt tot Aljosja, reageren de andere trouwers positief op elkaar. Ze bleken ook elkaars afkeer van witloof te delen.

-

Bankagent Toon Nauwelaert­s (30) uit Duffel stond stijf van de stress toen hij op Frie stond te wachten. Zó stijf dat hij zijn aanstaande schoonvade­r vroeg of die nog altijd akkoord ging dat Toon met zijn vrouw ging trouwen; Toon bedoelde natuurlijk zijn dochter. Maar toen hij IT-specialist­e Frie Van den Brande (29) uit Boom zag, was hij gerustgest­eld: “Ik vond het een mooie vrouw. En toen ze naast me kwam staan, bleek ze nog vlot en vriendelij­k ook. We hechten veel belang aan familie en vrienden, zijn ambitieus en hebben een veeleisend­e job, we zijn vlot en open. En we hebben nog één ding gemeen: op het avondfeest zei ik bij het hoofdgerec­ht dat ik geen witloof lustte, waarop zij begon te lachen en vertelde dat zij het ook niet lustte.”

Frie zelf was ook blij: “Uiterlijk viel het goed mee. Toon stelde me direct op mijn gemak, ik had vrij snel het gevoel dat we ons wel zouden amuseren. Ik was een beetje bang dat ze mij aan iemand zouden koppelen die nogal gesloten was, maar dat was zeker niet het geval.”

Klamme handjes

Verzekerin­gsagent Tim De Winter (30) uit Hofstade merkte tijdens het wachten op Esther een aantal mensen met Aziatische trekken op in de zaal. Hij wist niet goed wat hij precies moest verwachten, maar vond Esther wel meteen “heel mooi”: “Het grappige was natuurlijk dat zij een rood trouwkleed droeg en ik een rode das. Nee, dat was echt niet afgesproke­n. Ik had klamme handjes, maar eigenlijk waren we allebei vrij kalm. Het klikte ook vrij snel. Omdat we allebei graag lekker eten, ging het gesprek daar ook over. We stelden vast dat we allebei geen witloof lusten; ’s avonds hebben we ons witloof netjes doorgescho­ven naar onze moeders.” VDAB-bemiddelaa­r Esther van Kuijk (31) uit Genk was een van de weinigen die had aangegeven dat ze uiterlijk wél belangrijk vond. Zij hoopte op een sportief type met donker haar en werd met Tim op haar wenken bediend. “Toen ik binnenkwam, zag ik eerst een aantal American footballsp­elers staan. Toen zag ik Tim en dat was een opluchting. Sportief type, breder gebouwd, donker haar, op dat vlak hadden de experts alvast hun werk gedaan. (lacht) Het eerste contact verliep heel vlot, ik moest echt niet nadenken over wat ik moest zeggen. Tijdens die eerste gesprekken werd meteen duidelijk dat we veel gemeen hebben. Tim is net als ik een familiemen­s, dat vind ik heel belangrijk. En die gedeelde interesses zitten ook in de details. Ik vertelde Tim dat ik op de kermis graag naar het lunapark ga. Hij blijkbaar ook; we hebben dat nooit aan de experts verteld.”(tdl)

 ?? Foto VIJF ?? Tussen Tim en Esther is het voorlopig koek en ei.
Foto VIJF Tussen Tim en Esther is het voorlopig koek en ei.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium