Het Belang van Limburg

STVV WRAAKT DIERICK

Beslissing­en van de ref in duel tegen AA Gent zinderen nog na op Stayen

- Gunter SCHOOFS

In Sint-Truiden werd de voorbije twee dagen nog fors nagepraat over het verlies in Gent en de pijnlijke beslissing­en van ref Christof Dierick. Die werd intussen door STVV gewraakt. Voorzitter Meekers liet via een schrijven aan scheidsrec­htersbaas Verbist weten dat hij Dierick voorlopig liever niet meer aangeduid ziet voor matchen van de Kanaries. De fase waaruit Kubo de 1-0 kon scoren en meer nog de tweede gele kaart voor Kitsiou lagen de Kanaries gisteren nog zwaar op de maag. David Meekers deed zijn zeg al bij Johan Verbist, die we contacteer­den maar op zijn beurt niet wilde reageren op de bewuste fases. Het STVV-kamp voelde zich begrijpeli­jk bestolen. Niet voor het eerst dit seizoen, ook in Brugge tegen Club waren meerdere fasen voor discussie vatbaar.

Duchâtelet

Vroeger werd er nog vaak met hoongelach gereageerd als Roland Duchâtelet zijn zeg over de arbitrage deed, maar was dat hoongelach ook terecht? De arbitrale beslissing­en vallen vaker uit in het nadeel dan in het voordeel van de Kanaries, daar kan haast niemand naast kijken.

STVV gaat ervan uit dat Dierick de eerstvolge­nde tijd niet meer zal aangeduid worden voor wedstrijde­n van de Kanaries. In het verleden was hij al vaker opvallend hard voor STVV. Zo legde Dierick twee jaar geleden op Stayen de bal al in de eerste minuut op de stip in het voordeel van Anderlecht, na een bijzonder licht contact tussen Erichot en Lukebakio.

Tegen topploegen

Ook vorig seizoen werd STVV genekt in Westerlo, toen Acolatse - toen in het Westel-kamp - een bal voorbij de zijlijn mocht meegraaien en binnenknal­len, een beslissend­e treffer. Toen was het vooral de assistent die liet begaan, Dierick kreeg volop het Haspengouw­se protest over zich heen. De meest flagrante beslissing­en in het nadeel van STVV worden opvallend genoeg telkens tegen de topploegen genoteerd. Vorig seizoen bonkte Ivan Leko de deur van Lawrence Visser bijna aan diggelen na de match tegen… Club Brugge. Vrijdag komt er opnieuw een topclub - dat is Anderlecht op papier toch nog steeds naar Stayen afgezakt. Benieuwd wat dat gaat geven. Johan Verbist duidde Nathan Verboomen aan als ref. Dierick mag zich naar de Bosuil begeven voor AntwerpOos­tende.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium