Het Belang van Limburg

Thomas Buffel toont nieuwe vriendin op Instagram

Thomas Buffel (36) toont nieuwe vriendin nadat hij zijn vrouw verloor

- Hanne DE BELIE

“Twee keer valentijn vandaag, voor een engel in de hemel en een engel hier op aarde.” Met die mooie boodschap toonde KRC Genkkapite­in Thomas Buffel (36) gisteren zijn nieuwe vriendin Annabel (29) op Instagram. Iets meer dan een jaar geleden stierf zijn vrouw Stephanie na haar zware strijd tegen darmkanker. Buffel leerde zijn nieuwe vriendin via de school van zijn tweeling kennen.

“Eer het verleden, omarm de toekomst. Altijd twee engelen aan mijn zijde: Stephanie en Annabel Vandebroek.” Zo ging de boodschap van de Genk-speler verder. Op 26 januari was het precies een jaar geleden dat Thomas Buffel zijn vrouw Stephanie, mama van hun tweeling Fausto en Maceo (4), na haar strijd tegen darmkanker verloor.

Houvast

Begin december vertelde hij in ons weekendmag­azine Sjiek al, dat er een nieuwe vrouw in zijn leven was. “Er is iemand met wie ik veel contact heb, die ik heb leren kennen via school”, zei hij toen. “Natuurlijk hoef ik mij niet te verantwoor­den over hoe ik mijn leven leef, maar ik vind het tegelijker­tijd niet gemakkelij­k om daar nu al over te praten. Stephanie is nog geen jaar geleden overleden en ik vind het lastig om te bepalen hoe ik ook privé verder ga in mijn leven. Er komt niet ineens een moment waarop je plots bepaalt dat je weer verder mag gaan met je leven. Zo werkt dat niet. Maar de dame die ik heb leren kennen, is in ieder geval wel iemand aan wie ik houvast heb, bij wie ik terechtkan met vragen en met wie ik dingen kan delen waar ik niet direct een antwoord op heb. Bijvoorbee­ld als het over de kinderen gaat. En dat voelt fijn.”

Zorgjuf

Gisteren op valentijn gaf hij de nieuwe vrouw in zijn leven ook een naam en een gezicht. Annabel Vandebroek (29) is zeven jaar jonger dan de Genk-speler en is zorgjuf op de kleutersch­ool van Kuringen, waar de tweeling van Buffel naar school gaat. De reacties op hun bekendmaki­ng zijn over het algemeen positief: “Stephanie zou niet anders gewild hebben”, reageren zijn fans.

“Dat is heel vaak zo”, beaamt rouwspecia­list Manu Keirse. “Mensen die sterven weten: voor mij is het gedaan, maar mijn man en kinderen blijven wel achter. Natuurlijk willen ze zelf het liefst van al blijven. Voor een moeder is het niet min om te weten dat ze haar kinderen niet kan zien opgroeien. Toch is het een heel reële wens van een mama, dat haar man en kinderen nog gelukkig worden.”

Niet doodzwijge­n

Volgens Keirse zijn er geen regels over hoe lang je na het verlies moet wachten met een nieuwe relatie.

Er komt niet ineens een moment waarop je plots bepaalt dat je weer verder mag gaan met je leven. Zo werkt dat niet

Thomas BUFFEL Kapitein KRC Genk

“Vroeger zei men: je moet een jaar of twee wachten, maar daar is geen enkele wetenschap­pelijke grond voor”, zegt hij. “Mensen hebben allerlei oordelen over iemand die na het verlies van zijn of haar partner een nieuwe relatie heeft. ‘Als je echt van iemand gehouden hebt, kan je die persoon niet vervangen’, zeggen ze dan. Maar met een nieuwe relatie kies je niet om iemand te vervangen. Je kiest wél om opnieuw zin aan het leven te geven. Uit onderzoek blijkt zelfs, dat wie achter blijft na een intense relatie sneller voor een nieuwe relatie kiest, dan iemand die een slechte relatie had. Iemand die een goede relatie had, neemt een betere nieuwe start. Jonge kinderen vragen vaak zelf ook naar een nieuwe mama. Al komt er een leeftijd waarop ze naar hun eigen mama gaan vragen. Een belangrijk­e voorwaarde voor een nieuwe relatie is, dat de persoon die overleden is niet doodgezweg­en wordt. En dat je niet gaat vergelijke­n. Het is ook erg belangrijk dat de nieuwe partner de vorige partner aanvaardt. Ze leeft niet meer, maar ze is niet zomaar verdwenen. Als je sterft, zal je altijd verderleve­n in het hart van mensen die van je houden.”

 ??  ??
 ?? FOTO INSTAGRAM ?? Thomas Buffel toonde gisteren, op valentijn, zijn nieuwe vriendin via een foto op Instagram.
FOTO INSTAGRAM Thomas Buffel toonde gisteren, op valentijn, zijn nieuwe vriendin via een foto op Instagram.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium