Het Belang van Limburg

Ideale repetitie voor bekerfinal­e

Maaseik straft Izmir af en tankt vertrouwen voor bekerfinal­e

- Van onze reporter Lars AUSSEMS in Izmir

Noliko Maaseik heeft opnieuw geschitter­d in de Champions League. Door de overtuigen­de 0-3-zege tegen het Turkse Arkas Izmir houdt het de kansen op de volgende ronde gaaf. Van een ideale generale repetitie voor de bekerfinal­e van zondag gesproken. “Maar Roeselare wordt een lastigere uitdaging. Of ik zenuwachti­g ben?

Op een positieve manier. We kijken ernaar uit”, glimlachte coach Joel

Banks.

Weinig volk in de Atatürk Volleyball Salonu Hall in Izmir. Nochtans stond op een groot spandoek Welcome to Arkas’ hell te lezen, maar van een heksenkete­l was weinig sprake. Gelukkig zorgde een klein orkestje voor wat sfeer. Maaseik begon onder impuls van Bruno en Cox furieus aan de partij. Ook Rychlicki, gestart ten koste van Maan, pikte zijn puntjes mee (5-10). Bij de thuisploeg, laatste in de poule, kregen enkele wisselspel­ers hun kans. Zo bleven Sanchez en Fromm op de bank en liep het zowel serverend als aanvallend niet bij Izmir. De jonge opposite Lagumdzija knalde enkele ballen onbesuisd buiten. Tammemaa killblockt­e hard, de ingevallen Koç spartelde nog tegen, maar Bruno maakte het even later slim af: 16-25. En dat mag in het hol van de leeuw gerust een afstraffin­g genoemd worden.

In set twee nam stevige beer Matic Arkas op sleeptouw. Die andere kolos Christian Fromm had zijn vestje nog steeds niet uitgedaan, maar zag zijn team er wat doorkomen. Halfweg blokte Mijatovic Matic af. Blankenau, Cox en Tammemaa killblockt­en Maaseik naar 20-24. Rychlicki maakte de tweede setbal af. Ook in set drie stak Noliko erbovenuit. En dan bleven Gevert en Maan nog op de bank, en had Cox geen superdag. Gelukkig voor Izmir, vraag dat maar aan de Polen van Zaksa.

Zondag D-day

Intussen bleef Mijatovic aan hoge percentage­s afwerken. Arkas ser- veerde in set drie wel beter, maar het was uitstel van executie. Blankenau op tweede toets en de efficiente Mijatovic zorgden voor 1619. Even later zette Cox met een bom de kroon op een prima teampresta­tie. Een mooie stap naar een eventuele volgende ronde, maar vooral een nieuwe boost met het oog op de bekerfinal­e van zondag tegen eeuwige rivaal Roeselare, dat dinsdag onderuit ging tegen Civitanova. “Ik had een moeilijker­e strijd verwacht”, aldus Maaseik-coach Joel Banks. “Dit is een leuke zege, en dat zonder al te veel energie te verspillen. Nu gaan we ons voorbereid­en op de bekerfinal­e. Ik schat Roeselare veel hoger in dan dit Arkas. We willen die match met veel lef en enthousias­me aanpakken. We kunnen nog een versnellin­g of twee, drie hoger.”

 ?? Foto CEV ?? Vreugde in het Maaseikse kamp na de overtuigen­de 0-3-zege.
Foto CEV Vreugde in het Maaseikse kamp na de overtuigen­de 0-3-zege.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium