Het Belang van Limburg

David Goffin zonder aarzeling naar kwartfinal­es

-

David Goffin plaatste zich als eerste voor de kwartfinal­es van het tornooi in Rotterdam. Dat is maar goed ook, want onze landgenoot heeft hier heel wat punten te verdedigen op de ATP-ranking. Vorig jaar haalde hij immers de finale, die hij verloor van de Fransman JoWilfried Tsonga. Maar onze landgenoot is goed op dreef. Na een vlotte zege tegen lucky loser Nicolas Mahut (6-1, 6-3) in de eerste ronde ontdeed hij zich zonder veel moeite van de Spanjaard Feliciano Lopez (ATP 37). Na amper 55 minuten stonden dezelfde cijfers op het bord.

Goffin is in Nederland op zichzelf aangewezen, want coach Thierry van Cleemput is met vakantie. Pas volgende week, in Marseille, keert hij terug. “Dat is even wennen, want het gebeurt hoogst zelden en het betekent dat ik veel dingen zelf moet regelen, zoals mijn trainingsb­anen. Maar we bellen wel om de wedstrijde­n te bespreken.”

Goffin (7de op de wereldrang­lijst en 4de reekshoofd in Rotterdam) ontmoet nu de Tsjech Tomas Berdych (ATP 17 en 6de reekshoofd), die de Serviër Victor Troicki (ATP 67) uitschakel­de. Hij deed dat haast even zuinig: na exact één uur stond het 6-1 en 6-2. De 32-jarige Berdych zette het tornooi van Rotterdam vier jaar geleden op zijn erelijst. De twee speelden drie keer tegen elkaar. Twee keer won Berdych, maar de laatste confrontat­ie ging naar Goffin.

 ?? FOTO PHN ?? Haalt David Goffin opnieuw de finale in Rotterdam?
FOTO PHN Haalt David Goffin opnieuw de finale in Rotterdam?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium