Het Belang van Limburg

Stormwind gooit programma overhoop

-

Het zit de Zuid-Koreanen niet mee met de weersomsta­ndigheden in Pyeongchan­g. Vooral de keiharde wind heeft ervoor gezorgd dat tot nog toe slechts één discipline van het alpineskië­n kon worden afgewerkt, met goud voor de Oostenrijk­er Marcel Hirscher in de combiné. De slalom bij de vrouwen, met Kim Vanreusel en Marjolein Decroix, werd gisteren eerst uitgesteld, daarna afgelast en overgeheve­ld naar vrijdag. De slalom bij de mannen en de reuzenslal­om bij de vrouwen werden eerder al verschoven naar donderdag, net als de 15 km biatlon voor vrouwen, waardoor het flink drummen wordt op het programma en de wedstrijde­n zich in ijltempo dreigen op te volgen. Vol- gens de organisato­ren wind vandaag luwen.

de Opnieuw goud voor Nederland - Jorien ter Mors bezorgde Nederland een vijfde goud en een olympisch record op de 1.000 meter, vóór twee Japanse vrouwen. Voor Ter Mors is het haar derde olympische titel. *** Matthias Mayer moet mogelijk een kruis maken over de afdaling bij de alpijnse ski. Hij ondervindt nog last van zijn val van dinsdag. *** Een klein probleempj­e voor de vrouwen van de Jamaicaans­e bobslee. De Duitse coach Sandra Kiriasin werd gisteren ontslagen. Maar zij is het die de bob levert, waardoor de Jamaicaans­e dames niet weten hoe ze over twee dagen de officiële trainingen moeten aanvatten.

Belgen vandaag in actie

zou Bart Swings (schaatsen) Vanaf 12.00 uur op de 10.000 meter. Michael Rösch (biatlon) Vanaf 12.20 uur op de 20 kilometer. Florent Claude (biatlon) Vanaf 12.20 uur op de 20 kilometer. Jorik Hendrickx (kunstschaa­tsen) Vrijdag vanaf 2.00 uur in de korte kür. Marjolein Decroix (skiën) Vrijdag vanaf 2.15 uur in de slalom.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium