Het Belang van Limburg

Out op EK maar Limburgse titel wenkt

-

Het doek lijkt gevallen in de hoogste afdeling van de Limburgse snookercom­petitie. Achtervolg­er De Maxx A moet de rol lossen na een zware nederlaag (13-5) bij Team CKS, dat niet alleen kopstuk Luca Brecel zag uithalen. Naast Brecel (6/6, breaks van 87, 62 en 60) schitterde ook youngster Sybren Sokolowski met 5 op 6. Voor De Maxx beperkte Wendy Jans (3/6) de schade, Kevin Van Hove (2/6) en Mario Van Herk (0/6) beleefden een lastige avond. Voor Zuma A ligt de weg naar de titel nu open, de kloof met de nummer twee bedraagt al 30 punten. Zuma won zijn vooruitges­choven partij tegen

GYMNASTIEK Bonaparte immers met 18-0. Jurian Heusdens (foto) en Laurens De Staelen mochten zo rustig vieren in… Sofia, waar ze beiden aan de slag waren op het EK voor amateurs. Voor De Staelen, die in Bulgarije een 100-break potte, eindigde het avontuur gisteren in de tweede ronde tegen de Noor-Ier Heaney (2-4). Heusdens, die al zijn groepsweds­trijden won, klopte in de 1/64ste finales de Engelse belofte Parsons (4-2). Hij klaarde de klus met breaks van 55 en 78 in de laatste twee frames. Gisteravon­d verloor Heusdens van de sterke Let Rodion Judin met 1-4 . LOUWEL: Louwel (3B) heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Jo Geebelen (Gruitrode), Stef Cuppens (Bree-Beek), Jorn Luckermans (Ven Maaseik) en doelman Maarten Silkens (Zutendaal). Huidig doelman Pascal Cinotti en T2 Dennis Maggen stoppen.

SP. LILLE: Milan Dekkers verlaat Sp. Lille (4A) en trekt naar Grote Heide. Bergmans, Aussems, S. Steensels, R. Steensels, Van Hertum, Henkens, Symons Jentel, Bogers, J. Vanherck, S. Vanherck, Meylaers, S. Hendrikx, L. Hendrikx, J. Claes, Mertens, S. Eerdekens, T. Eerdekens, Pinxten, Huibers, Maes, Gillardin, Maris, L. Claes, Nouters, Cuyvers, Van Elleswijk en Janssens hebben bijgeteken­d. Volgende week kondigt de club zijn nieuwkomer­s aan.

GENK VV: Arnaud Donckier De Donceel, Niels Grochowcza­k, Sebastian Eurlings en Stephen Bijnens hebben hun overeenkom­st bij Genk VV verlengd. HOUTHALEN VV: W. Sillen, G. Segier, Z. Titioua, T. Claes, Dmenico Sileo, Jorn Simons, K. Coyette, K.Zeelmaeker­s, A.Lagouireh, S. Barby, R. Boussabat, R. Braile, W. Lenaets, H. Ustboga, Y. Eevers en A. Gentzis hebben hun overeenkom­st bij Houthalen VV (4A) met een jaar verlengd. PW Diest ongenaakba­ar in Eredivisie - De ongeslagen leider reisde afgelopen weekend naar recordkamp­ioen La Villette en won met 2-4. Diest speelde nochtans niet met zijn sterkste drietal want Mohammed El Beiali maakte plaats voor de Nederlands­e Chinees Chen Sung. De wedstrijd begon met een nederlaag voor Diest (Chen Sung verloor tegen Vitali Lievshin), maar daarna namen de VlaamsBrab­anders het heft in handen dankzij de zeges van Kali Kreanga en Alexei Smirnov. Diest speelt op zondag 25 februari gastheer voor het Logis Auderghem van Jean-Michel Saive. Schaillee op EK - Hasselaar Bjarne Schaillee (15) is geselectee­rd om België te vertegenwo­ordigen op het Europees kampioensc­hap squash (10-13 mei) voor jongeren in het Zweedse Malmö. Schaillee werd verkozen naar aanleiding van zijn goede prestatie op het BK junioren. De speler van Olympia Hasselt zal er deelnemen aan de teamcompet­itie samen met Nathan Masset, Milo Cnudde, Marie Van Riet en Chloé Crabbé. VTI Hasselt wint oefenpot tegen Mortroux - Hasselt speelde een oefenwedst­rijd tegen het Waalse Mortroux (tweede in eerste nationale). VTI won met 3-1 (20-25, 25-19, 25-22, 25-20). De extra vijfde set werd gewonnen door Mortroux. Coach Bart Renders was op vakantie en werd vervangen door Paul Scheelen en Jo Van Decraen. Herbots grijpt naast finale Franse beker - Angie Bland speelt na de 3-2 winst tegen Le Cannet op 10 maart met Cannes de finale van de Franse beker. Britt Herbots en Aziliz Divoux verloren met Mulhouse de andere halve finale tegen Béziers na een 2-1 voorsprong met 2-3.

BASKETBAL

Cleveland bevestigt opleving in NBA - Cleveland heeft gelijk gekregen met het wegsturen van haar zomertrans­fers. Sinds het vertrek van Isaiah Thomas, Dwyane Wade, Derrick Rose en Jae Crowder en de komst van George Hill, Rodney Hood, Jordan Clarkson en Larry Nance Jr boekten de Cavaliers hun vierde zege op rij. Het werd 112-120 bij Oklahoma. Toronto van zijn kant behield de leiding in de Eastern Conference. In het westen houdt Houston de druk hoog op leider Golden State.

 ?? FOTO KH ??
FOTO KH

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium