Het Belang van Limburg

Tom Helsen stelt nieuwe CD voor in Achelse bakkerij

-

Warme bakker Jan Kwanten was alvast verheugd dat zijn kleine bakkerswin­kel eventjes mocht dienstdoen als concertzaa­l. “Blijkbaar had Tom een oproep gelanceerd via Facebook en heel wat klanten van ons hadden onze winkel aangepreze­n. Uiteindeli­jk heeft hij ons weerhouden voor een miniconcer­tje tijdens zijn bakkerijto­ur”, vertelt Kwanten toch wel fier. “Ja, ik ben vereerd. Ik vind het wel tof dat een zanger die zijn plaat wil promoten ook in één moeite de bakkerssti­el in een positief daglicht stelt. De appreciati­e van een vakman uit een andere sector is een mooi gebaar.”

Eigen beheer

De zanger arriveerde goed op tijd voor zijn optreden. “Wel eerst even naar het toilet voor ik ga zingen”, begroette hij zijn publiek waarna hij akoestisch twee nummers bracht uit zijn CD Cupcakes die zowel in de Fnac als via 25 bakkers te koop aangeboden zal worden. “Ik had een geheime Facebook-pagina ontdekt waarin 750 bakkers weetjes uitwissele­n, en daar heb ik mijn idee gelanceerd. Volgens mij ben ik de eerste Vlaamse artiest die zijn album niet verspreid via de platenwink­els, maar via de bakkerijen. Daar raak je niet mee in een Ultratop, maar dat kan me niet schelen. Ik doe alles in eigen beheer, en dus doe ik wat ik wil. Het is een fijne plek om je publiek te ontmoeten. Vanmorgen heb ik om zeven uur mijn eerste optreden gedaan in Oostende. Het is nu 16.30 uur in Achel, mijn voorlaatst­e halte. Nu moet ik no door naar Veltem. Alle bakkers bieden me natuurlijk heel wat lekkers aan om te proeven, maar nu ben ik echt verzadigd”, lacht hij.

 ?? FOTO HBVL ?? “Volgens mij ben ik de eerste Vlaamse artiest die zijn album niet verspreid via de platenwink­els, maar via de bakkerijen”, zegt Helsen.
FOTO HBVL “Volgens mij ben ik de eerste Vlaamse artiest die zijn album niet verspreid via de platenwink­els, maar via de bakkerijen”, zegt Helsen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium