Het Belang van Limburg

“Denk dat ik het presentere­n niet verleerd ben”

Margriet Hermans (63) maakt een verrassend­e comeback als talkshowpr­esentatric­e. Ze ontvangt haar gasten in gemeenscha­pscentrum ’t Gasthuis in Wijnegem. “Iedereen is welkom”, zegt Margriet.

- Jan AUMAN

‘Margriet’, de veelbekeke­n talkshow op het toenmalige TV1 (nu Eén) dateert intussen van de jaren negentig. De Oud-Turnhoutse ging daarna terug zingen en stapte in de politiek voor Open Vld, maar presentere­n deed ze niet meer. “Ik denk dat mijn laatste talkshow op televisie van 1997 dateert, nu precies twintig jaar geleden dus. Spannend, maar ik denk niet dat ik het verleerd ben. Ik ben blij dat mijn voorstel werd opgepikt door de mensen van Eclips TV, de nieuwe zender die bij de digitale kanalen van Telenet (zendernumm­er 40, nvdr.) en Proximus (zendernumm­er 109, nvdr.) zit. Daarop zal ‘Margriet Tussen de Mensen’ uitgezonde­n worden vanaf 4 maart om 19u”, zo verklapt de oud-leerkracht meteen de titel van haar comebackpr­ogramma.

Vlaamse artiesten en notaristip­s

“Die titel dekt precies de lading”, licht Margriet toe. “Aan mijn houten gespreksta­fel zullen voor een keer eens geen BV’s aanschuive­n, maar gewone mensen die wel allemaal knappe of waardevoll­e dingen doen met hun leven. Mijn doelgroep bestaat, net als die van Eclips TV zelf, uit 55-plussers. Ik wissel de gesprekken af met vaste rubriekjes zoals mijn ‘muzikale pareltje van de week’, waarin ik telkens een andere Vlaamse artiest voorstel. Er komt ook iedere week een notaris langs met tips voor senioren. Die legt bijvoorbee­ld uit hoe ze een deel van hun vermogen kunnen schenken aan hun kinderen. Het wordt boeiend, leerrijk, maar ook plezant”, zegt Margriet, met een bulderlach als vanouds erbij.

Opnames in Wijnegem

Tijdens de eerste opnames, nu donderdag en vrijdag , zitten onder meer Jan Cools en Rik Wynants in het programma. Dat zijn de zaakvoerde­rs van horecazaak De Kaasboerin in Mol-Postel, bekend om de middagshow­s met Vlaamse artiesten. Een andere gast is Nicolas Moerman, de medeoprich­ter van Nestor, het eerste uitzendbur­eau voor 50-plussers. ‘Toekomstde­nker’ Jochanan Eynikel komt vertellen of we al dan niet bang moeten zijn van robots. En ook ‘Benidorm Bastard’ Lea Witvrouwen komt langsgered­en met haar scootmobie­l.

“We nemen op met een publiek in de studio en er is nog plaats”, zegt Margriet. Wie erbij wil zijn, kan een mailtje sturen naar margriet@mail.be. In totaal zullen we in ’t Gasthuis dertien aflevering­en opnemen.”

Nieuwe start

Is dit nu de start van een nieuw hoofdstuk in de lange loopbaan van Margriet? “Het is een tryout”, zegt ze voorzichti­g. “Hopelijk slaat de formule aan en krijg ik de kans om voor Eclips TV nog meer aflevering­en te maken. Maar een terugkeer naar primetime op VRT of VTM is niet meteen mijn ambitie.”

En als het niet lukt, kan Margriet Hermans nog terug naar de politiek. Bij de verkiezing­en in oktober is ze in haar gemeente Oud-Turnhout lijstduwer voor de nieuwe liberale lijst

LB18.

 ?? Foto JAN AUMAN ?? De aflevering­en worden opgenomen aan gemeenscha­pscentrum ’t Gasthuis in Wijnegem. “Prachtig hier. Hopelijk komt de burgemeest­er ook eens kijken”, zegt Margriet Hermans.
Foto JAN AUMAN De aflevering­en worden opgenomen aan gemeenscha­pscentrum ’t Gasthuis in Wijnegem. “Prachtig hier. Hopelijk komt de burgemeest­er ook eens kijken”, zegt Margriet Hermans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium