Het Belang van Limburg

LEGEAR DE ASSISTS, AKPOM DE GOALS?

TRUIENSE AANVALLERS MOETEN OPSTAAN TEGEN LANDSKAMPI­OEN

- Gunter SCHOOFS

STVV ontvangt morgenavon­d Anderlecht op Stayen. Paars-wit moet dringend punten pakken, maar ook de Kanaries snakken naar een stunt na de magere 10 op 42. In Gent kreeg STVV voor rust kansen genoeg, maar niet voor het eerst dit seizoen liet de efficiënti­e te wensen over. Het offensieve compartime­nt zal moeten opstaan tegen de landskampi­oen. Op wie rekent coach Jonas De Roeck morgen voor de goals? Een overzicht.

YOHAN BOLI

Yohan Boli zit - op zijn fraaie goal in Genk na - in een diep dal. De Fransman worstelt met zichzelf. Vorig weekend bereikte de situatie een dieptepunt. Jonas De Roeck selecteerd­e hem niet voor het duel tegen AA Gent, omdat hij ondermaats trainde en afspraken rond verzorging aan zijn laars lapte. Intussen hebben de coach en de spits alles uitgepraat. Mogelijk hoopt De Roeck op een extra geprikkeld­e Boli, zodat hij de verrassing in de basis kan worden.

IGOR VETOKELE

Qua inzet kan Igor Vetokele weinig verweten worden, maar de Angolese Belg heeft momenteel wel héél veel kansen nodig om de weg naar de netten te vinden. Zijn doelpunten­teller staat nog steeds maar op drie. In de Ghelamco Arena kreeg hij vier goeie kansen, maar scoren lukte alweer niet. Vetokele ligt in de weegschaal met Boli voor een basisplaat­s. De Roeck zal kiezen voor de aanvaller die hij het meest complement­air acht met Chuba Akpom.

ROMAN BEZUS

Roman Bezus is een man van ups

en downs. Intrinsiek blijft hij een uitstekend­e nummer tien. Zo speelde de Oekraïner recent een sterk tweeluik tegen KV Mechelen en KRC Genk. Voor de verplaatsi­ng naar AA Gent moest hij dan weer verstek laten gaan door problemen aan de lies. Voelt hij zich topfit, dan komt hij morgenavon­d zeker in actie, maar omdat hij bijna een week niet kon trainen, lijkt een invalbeurt het hoogst haalbare.

ALEXIS DE SART

Als Roman Bezus niet in de basis kan starten, moet De Roeck opnieuw rekenen op de jonge Alexis De Sart, die ook zijn streng kan trekken op de tien. De Luikenaar zit aan twee assists en twee goals en was begin dit seizoen dé openbaring bij STVV. Bovendien speelde hij ijzersterk in het Astridpark. Als Bezus toch aan de aftrap komt, kan De Sart nog altijd een rij lager uit de voeten. Al krijgt daar de wendbare Asamoah mogelijk de voorkeur.

JONATHAN LEGEAR

Jonathan Legear is de jongste weken niet meer zo scherp als in het begin van het seizoen. Toch gaat er altijd wel dreiging uit van de Luikenaar, die op Stayen met vijf stuks de meeste assists achter zijn naam heeft staan. Aan motivatie zal het hem tegen Anderlecht alleszins niet ontbreken. In de heenmatch debuteerde hij tegen zijn ex-ploeg met een goal en assist. Legear was de voorbije dagen wel op de sukkel met pijnlijke hamstrings.

CHUBA AKPOM

Chuba Akpom speelde dit seizoen amper voor Arsenal, toch zie je aan de spits dat hij de voorbije maanden op hoog niveau trainde. Akpom was in Gent de beste Truienaar. Hij hield bij momenten drie verdediger­s aan de praat en toonde dat hij over een stevig schot beschikt. Als hij zich vandaag op training niet blesseert, mag hij zich opmaken voor een basisplaat­s tegen de landskampi­oen, want de Truiense staf is overtuigd van zijn kwaliteite­n.

JORDAN BOTAKA

Jordan Botaka bleef de voorbije weken kansen krijgen van De Roeck. Tot ongenoegen van de Truiense aanhang. De reden is simpel: Botaka brengt nog steeds te weinig diepgang op de flank. En vooral: zijn rendement ligt te laag. Verder dan één goal en twee assists kwam de Congolese flankaanva­ller niet. Botaka kampte de voorbije dagen met een probleem aan de achillespe­es, maar raakt wellicht fit voor het duel van morgenavon­d.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium