Het Belang van Limburg

Nog uit de open brief

WAT HIJ ZEI IN 2011 WAT HIJ NU ZEGT

-

Roland Van Hauwermeir­en, country director, heeft toegegeven prostituee­s gebruikt te hebben in zijn woning die betaald werd door Oxfam Groot-Brittannië. Van Hauwermeir­en heeft dit toegegeven tijdens het interview met het onderzoeks­team. De actie die ondernomen wordt: zijn onmiddelli­jke ontslag. “Ik heb inderdaad aan de onderzoeke­rs groep toegegeven dat ik tot 3 maal toe intiem contact in mijn huis had. Het betrof volgens mij om een volwassen eerbare dame, geen aardbeving slachtoffe­r en geen prostituee, die ik had leren kennen daar ik haar jonge zus en heel jonge moeder steunde met luiers en poedermelk. Ik heb ze nooit geld gegeven.”

XIn drie verschille­nde landen zouden medewerker­s van Oxfam volgens getuigenis­sen zwaar over de schreef zijn gegaan. In zijn open brief geeft delegatiel­eider Roland Van Hauwermeir­en zijn versie van wat gebeurde in achtereenv­olgens Liberia, Tsjaad en Haïti.

Over Liberia (2004):

“Ik was inderdaad getuige hoe 2 kameraden van mij 2 dames (achteraf bleken het prostituee­s te zijn) meenamen naar een kroeg en waarbij ikzelf met hen danste.”

Over Tsjaad (2006):

“Een tamelijk puriteins moslim woestijnla­nd. Voor zover ik weet (ik ben bijna zeker), was er geen prostituti­e in dit stadje en indien iemand van ons een prostituee zou uitgenodig­d hebben was het door iedereen geweten en bestond de kans dat je hem ’s anderendaa­gs met een doorgesned­en keel op straat zou gevonden hebben.”

Over Haïti (2010/2011):

“Voor zover ik mij herinner heb ik EENMAAL bij mij thuis een receptie georganise­erd voor alle staf, donoren, andere NGO en lokale en internatio­nale autoriteit­en. Dit was ABSOLUUT geen seks feestje. Eenmaal was ik uitgenodig­d in een ander huis voor een gezellig samenzijn en dit verliep vlekkeloos en proper.” “Ikzelf heb nooit in een bordeel, nachtclub of bar bezocht in de stad of dit land.”

 ?? FOTO VTM ??
FOTO VTM

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium