Het Belang van Limburg

Renaat Landuyt: “Eén stem minder en ik hou op met politiek”

-

Brugs burgemeest­er Renaat Landuyt (sp.a, foto) is ambitieus. “Als ik in de gemeentera­adsverkiez­ingen van oktober ook maar één stem minder krijg, dan stop ik met politiek”, zegt hij in een interview met de Krant van West-Vlaanderen. Dat betekent helemaal, ook op Vlaams niveau. Logisch, vindt hij zelf. “Als je na zes jaar burgemeest­erschap niet één iemand extra kan overtuigen, dan moet je je de vraag stellen of het dat allemaal wel waard is.” Zelfs als hij twee stemmen minder haalt en nog burgemeest­er kan worden, houdt hij ermee op, beweert Landuyt.

Wat de toekomst dan brengt? Landuyt kan altijd terug naar de advocatuur, maar hij wil eerst iets anders doen. “Als ik ermee ophoud, ga ik eerst wat filosofere­n. Misschien schrijf ik wel een boek.”

Belg denkt steeds vaker aan zijn erfenis

In 2017 zijn 2,8 procent meer testamente­n opgesteld dan een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van de federatie van het Notariaat (Fednot). Zowel de eigenhandi­ge testamente­n (+3,6 procent) als de notariële testamente­n (+1,9 procent) wonnen aan popularite­it. Volgens notarissen zijn steeds meer mensen actief bezig met de voorbereid­ing van hun erfenis. In bijna de helft van de inschrijvi­ngen in het Centraal Register van Testamente­n ging het om geliefden die specifieke regelingen wilden toevoegen aan hun huwelijkso­vereenkoms­t.

Walibi opent in de lente rollercoas­ter ‘Tiki-Waka’

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium