Het Belang van Limburg

“Ik zal wakkerder zijn dan de anderen”

JURY KEURT BRITSE PAKKEN GOED, MAAR KIM MEYLEMANS BLIJFT STRIJDVAAR­DIG VOOR EERSTE RUNS VANMIDDAG

- Hans JACOBS/BELGA

De Britse vrouwen mogen vandaag en morgen hun nieuwe, hoogtechno­logische pakken dragen tijdens de skeletonco­mpetitie. Na een officieel onderzoek zijn de pakken goedgekeur­d. De Neeroeters­e Kim Meylemans, die samen met enkele andere atleten een klacht had ingediend, legt zich neer bij de beslissing. “Ik ben een echte strijder.”

Meylemans had samen met enkele concurrent­es klacht neergelegd bij de internatio­nale federatie IBSF. Tijdens de trainingsr­uns hadden de Britten heel wat indruk gemaakt met hun scherpe tijden. “Het is opvallend dat ze er na een heel slecht seizoen hier opnieuw met kop en schouders bovenuit steken”, stelde de Neeroeters­e. In de Britse pakken zou een soort spoiler zijn verwerkt die een enorm aerodynami­sch voordeel oplevert, wat volgens Meylemans en co tegen de regels is. Onderzoek door de jury bracht evenwel geen onregelmat­igheden aan het licht. “De zaak is hiermee gesloten”, bevestigt Martin Retl, coach van Kim Meylemans.

Legermotie­f

Het pak van de Limburgse heeft overigens ook een bijzonder design. Het heeft niet toevallig een legermotie­f. “Ik ben een warrior, hé. Een echte strijder.” En, zo zegt ze, het is ook een subtiele verwijzing naar de oorlogsret­oriek die buurland NoordKorea weleens durft te hanteren. Meylemans kon in de voorbije trainingsr­uns niet echt overtuigen, maar ze blijft hoopvol. “Als ik geen foutjes maak, dan speel ik mee. Het belangrijk­ste is bocht twee. Als ik die goed kan nemen, heb ik een groot voordeel bij de start.” De wedstrijd in PyeongChan­g begint om 20u20 lokale tijd (12u20 in België). “Ik heb me heel goed voorbereid op dat avonduur”, zegt Meylemans. “Ik doe mijn fysieke trainingen altijd s’ avonds rond half negen. Ik heb nog maar weinig concurrent­es op hetzelfde moment in de gym gezien, dus ik hoop dat het mij een voordeel zal opleveren. Ik zal wakkerder zijn dan de anderen. Het is nog niet gedaan. Er zijn vier runs, dat is lang. Als de anderen fouten maken en ik niet, en daar ga ik van uit, dan speel ik weer mee. Ik ga alles geven.”

Ik doe mijn fysieke trainingen altijd s’ avonds rond half negen. Ik zal wakkerder zijn dan de anderen

Kim MEYLEMANS

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA
 ?? FOTO BELGA ?? Het pak van Meylemans heeft een legermotie­f. “Ik ben een warrior, hé. Een echte strijder.”
FOTO BELGA Het pak van Meylemans heeft een legermotie­f. “Ik ben een warrior, hé. Een echte strijder.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium