Het Belang van Limburg

“Efficiënti­e is het verschil met begin van de competitie”

-

De topper tegen Anderlecht luidt voor STVV het afsluitend­e vierluik van de reguliere competitie in. Bij verlies tegen paars-wit dreigen de Kanaries tegen Oostende, Charleroi en Club Brugge nog drie ‘wedstrijde­n te veel’ tegemoet te gaan, al ziet Jonas De Roeck dat anders. “Voor een profvoetba­ller zou zoiets niet mogen bestaan. Al zullen onze kansen op play-off 1 miniem worden als we vanavond verliezen.” In de heenwedstr­ijd verraste STVV door in het Astridpark met 2-3 te gaan winnen. Met een fel gehavend Anderlecht - zonder onder meer Kums, Trebel en Dendoncker­treft De Roeck de landskampi­oen vanavond op het ideale moment om zo’n stunt te herhalen. “Misschien wel”, antwoordt de STVV-coach. “Maar dat kan alleen in ons voordeel uitdraaien als wij ons beste niveau halen. Als we denken dat het nu gemakkelij- ker zal worden, zijn we eraan voor de moeite.”

De Roeck wijst op het belang van scherp uit de startblokk­en te schieten, zoals dat ook in de laatste wedstrijde­n gebeurde. “Met als enige verschil dat we efficiënte­r moeten worden. Dat is het grote verschil met de eerste maanden van de competitie. Het is niet dat we slecht voetbal brengen of geen kansen creëren. Neen, de bal wil er gewoon niet in.”

Zaak-Boli gesloten

In de aanval kan De Roeck daarvoor opnieuw rekenen op Yohan Boli. De Franse spits werd na zijn onprofessi­oneel gedrag uit de selectie voor AA Gent geweerd, maar zit opnieuw in de kern. “De zaak is gesloten”, aldus De Roeck. “Yohan heeft zijn straf uitgezeten en hij heeft deze week scherp getraind.”

Rest nog het onvermijde­lijke thema play-off 1. Gelooft De Roeck er nog in, rekening houdende met het loodzware programma en de achterstan­d van vier punten op het nummer zes? “Over play-off 1 heb ik nooit concreet gesproken”, weerlegt hij. “Ik heb altijd gezegd dat we het van wedstrijd tot wedstrijd moeten bekijken. Pakken we nu drie punten, dan zetten we opnieuw een stap vooruit en kunnen we hopelijk de aansluitin­g maken met de eerste zes.” Maar bij verlies dreigt een grijs seizoensei­nde, al wil De Roeck ook dat niet gezegd hebben. “Kijk, als profvoetba­ller moet je elke wedstrijd als een uitdaging zien. Ik heb nooit in mijn carrière een wedstrijd te veel gespeeld. Akkoord, onze kansen op play-off 1 zullen miniem zijn als we tegen Anderlecht verliezen. Maar de verplaatsi­ng naar Charleroi en de thuismatch tegen Brugge zijn toch affiches waar je als voetballer naar zou moeten uitkijken.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium