Het Belang van Limburg

“Ik geef STVV nog niet op”

-

“Vorige week haalde ik al aan dat STVV een verrassend­e zege nodig had om weer mee te doen voor play-off 1. Die heeft er in Gent nooit ingezeten, ook door de falende arbitrage, bij STVV heeft men zich daar terecht druk over gemaakt. Maar nu moet de concentrat­ie weer helemaal op de volgende wedstrijde­n liggen. In tegenstell­ing tot velen, geef ik STVV nog niet helemaal op voor de top zes. Ze hangen er nog steeds aan, maar de thuismatch tegen Anderlecht vanavond is nu wel die van de allerlaats­te kans. Als de Kanaries kunnen winnen, is dat een statement naar de eigen fans toe en zetten ze de concurrent­ie die een dag later speelt onder druk. Dat kan allemaal meespelen. Het zou een stunt zijn natuurlijk, om tegen paarswit te winnen. Maar ik geloof er zeker nog in.”

Anderlecht: zelfdestru­ctie

“Ook omdat Anderlecht in een dip zit. Ze steken het in het Vanden Stockstadi­on ook niet onder stoelen of banken, bijna dagelijks staan de kranten vol over de malaise, ze smeren het zelfs zelf in olifantenl­etters uit. Eerlijk gezegd begrijp ik dat niet zo goed, sommige mensen binnen de club hebben toch erg vreemde ideeën. Akkoord, soms moet je zaken duidelijk stellen en jezelf blootgeven, maar dit overschree­d alle grenzen, het was zelfs een vorm van zelfdestru­ctie. Anderzijds schrik ik er niet van dat dit gebeurde, Anderlecht zit in een machtsvacu­üm, dus was er niemand die opstond en de leiding nam. Dan krijg je zoiets.”

“KRC Genk heeft een speciale week achter de rug. Zowel op sportief als op bestuurlij­k vlak. Ik denk dat het ontslag van Patrick Janssens bevrijdend zal werken. Iedereen had hem allang in het vizier, ook omdat hij zichzelf een tweede en derde leven gunde door twee trainers te ontslaan. Kwatongen beweren dat hij zijn uitspraak over de Mechelse fans, die hij erg ophemelde en zo de eigen supporters bekritisee­rde, opzettelij­k deed om de vlucht zelf voor te bereiden. Dat zou van een ongeziene leepheid getuigen.”

Erik Gerits: de bevrijder

“De keuze voor Erik Gerits vind ik top. Hij kent de club door en door en brengt weer rust en duidelijkh­eid rondom het hele team. Dit zal zowel de spelers als de supporters een boost geven voor play-off 1 en de bekerfinal­e. Om te beginnen zaterdag in Brugge. Club zit ook in een mindere periode, het is het moment om er iets te gaan rapen. Anders dan bij Anderlecht, ontkennen ze bij Brugge in alle toonaarden dat ze in een dipje zitten. Maar de cijfers liegen niet, de voorbije weken werden minder punten gesprokkel­d. De malaise is er niet zo erg als bij Anderlecht, Club Brugge haalt elke wedstrijd nog wel een halfuurtje zijn niveau, maar meer niet. Aan Genk om zaterdag Brugge ook dat halfuurtje niet te gunnen. Als dat lukt, ziet het er goed uit voor Racing.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium