Het Belang van Limburg

Derde keer, goede keer

- Erno Sourbron schrijft een column over het dagelijkse leven in Diepenbeek

Ieder jaar wordt de trofee van ’Vereniging in de kijker’ georganise­erd door de culturele raad, een evenement dat ik samen met Bart Bijnens al vier keer mocht presentere­n. De vereniging­en aangeslote­n bij de culturele raad kunnen vooraf stemmen wie deze trofee verdient, welke organisati­e zich in de kijker heeft gewerkt door haar activiteit­en.

De laatste jaren was KWB Lutselus telkens bij de drie genomineer­den, maar winnen lukte net niet. Dat is natuurlijk tegelijk flatterend en frustreren­d. De Poulidor van de vereniging­en werd al eens gekscheren­d gezegd over KWB Lutselus. Voorzitter Hugo Slechten had er gemengde gevoelens bij en ook dit jaar was zijn vereniging dus bij de genomineer­den.

Deze keer was het echter prijs, KWB Lutselus werd verkozen tot de beste vereniging in 2017! Je hoeft er geen tekening bij te maken dat Hugo blij en opgelucht was dat het eindelijk gelukt was. Hij benadrukte tijdens zijn dankwoordj­e dat de trofee niet voor hem maar voor alle vrijwillig­ers is die zich inzetten voor de KWB. Deze vereniging organiseer­t heel wat activiteit­en en is ook bekend voor de samenaanko­pen van bv stookolie. Ook deze vereniging heeft nood aan verjonging en kandidaten mogen zich altijd melden. Hugo zal zich niet meer ’slecht’ voelen , daar ben ik zeker van. Tijdens die avond werden er ook nieuwe items ingevoerd zoals de oorkonde die werd toegekend aan de harmonie en aan het Willemfond­s. Fiets - en hobbyclub De Aojoagers en de Muziekacad­emie werden ook gehuldigd voor hun respectiev­elijk 25- en 50-jarig bestaan.

Het nieuwe concept sloeg duidelijk aan en is zeker voor herhaling vatbaar.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium