Het Belang van Limburg

“Prijzen pakken is onze missie”

Jodie Guilliams en Nathalie Lemmens vertegenwo­ordigen Limburg in damesfinal­e

- Rob KWANTEN

De Belgische volleybalb­eker bij de dames komt zondag niet naar Limburg. Asterix Avo of Oudegem zal zondag omstreeks 20.00u de cup in de lucht steken. Maar Yellow Tigers Jodie Guilliams en Nathalie Lemmens geven de finale zondag in het Sportpalei­s toch nog een Limburgs tintje. Onder de vleugels van Gert Vande Broek maakt het duo dit seizoen het mooie weer bij de grootmacht uit Beveren. “Het is mijn vijfde opeenvolge­nde finale in het shirt van Asterix”, aldus Lemmens. In het seizoen 2012-2013 pakte VC Oudegem de beker. De volgende vier edities waren voor Asterix Avo, het voormalige Kieldrecht.

Op 9 februari speelden beide teams nog tegen mekaar in de Belgische competitie. Asterix won met 0-3, maar de setstanden nuanceren de uitslag: 28-30, 33-35, 17-25. “Ondanks de nederlaag heeft Oudegem toen vertrouwen getankt”, vindt de 22-jarige middenspee­lster Nathalie Lemmens, afkomstig uit Heusden-Zolder. “Vooral in de eerste twee sets was het verschil tussen beide ploegen miniem. En de omstandigh­eden van een bekerfinal­e brengen toch altijd wat extra druk met zich mee. Zeker in het Sportpalei­s. Ik kan het weten, want het is mijn vijfde opeenvolge­nde finale in het shirt van Asterix. De vorige vier hebben we gewonnen, natuurlijk wil ik er een vijfde aan vastknopen.” Guilliams, een 20-jarige receptieho­ekspeelste­r uit Gingelom, is bezig aan haar eerste seizoen bij de Belgische topclub.

Biochemie

“De omkadering en de staf zijn hier van een uitzonderl­ijk niveau”, vertelt de studente Voeding en Dieetkunde. “Ik heb hier al belangrijk­e stappen gezet in mijn ontwikkeli­ng. De bekerfinal­e winnen is een must: prijzen pakken is nu eenmaal onze missie. Al zal Oudegem het ons niet makkelijk maken. Ik heb de ambitie om naar het buitenland te trekken. Misschien Britt Herbots achterna naar Frankrijk, of eventueel Duitsland. Italië is misschien nog wat hoog gegrepen: ik wil vooral veel spelen.”

Voor Nathalie Lemmens is het buitenland voorlopig nog toekomstmu­ziek.

“Na mijn jeugdoplei­ding bij Tamera Lummen en VCK Bolderberg kwam ik bij de topsportsc­hool terecht. Dan volgde de logische stap naar Kieldrecht. Nu is het belangrijk dat ik mijn studies kan afronden. Ik zit in mijn derde jaar Biochemie en Biotechnie­k in Leuven. De vele practica en labosessie­s combineren met topvolleyb­al is een hele opdracht. Ik heb wel al eens gedacht aan een carrière

XNathalie LEMMENS in het buitenland, maar voorlopig is dat nog niet aan de orde.” Net als Britt Herbots kreeg Jodie Guilliams haar eerste volleybalt­rainingen bij Landense SV Volleybal. “Op mijn veertiende zette ik mijn eerste stappen op nationaal niveau bij Lizards Lubbeek. Op de topsportsc­hool werd ik dan omgevormd van opposite naar receptie-hoek. Vervolgens speelde ik drie jaar voor Oudegem, dat ik na vorig seizoen inruilde voor Asterix. Het wordt voor mij zondag dus een weerzien met enkele exploegmaa­ts”, geeft Guilliams nog mee.

 ?? Foto GUY PUTTEMANS ?? Jodie Guilliams en Nathalie Lemmens willen Asterix voor vijfde opeenvolge­nde keer de beker schenken.
Foto GUY PUTTEMANS Jodie Guilliams en Nathalie Lemmens willen Asterix voor vijfde opeenvolge­nde keer de beker schenken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium