Het Belang van Limburg

Zonhoven wil af van bootromp: “Elk bod wordt aanvaard”

Gemeente werd ongewild eigenaar na uitzetting huurder

- Willy VANDAEL

Dit weekend jacht op everzwijne­n

Naar aanleiding van een everzwijne­njacht gelden er op zaterdag 17 en zondag 18 februari snelheidsb­eperkingen langs de Weg naar Zwartberg in Meeuwen en in Opglabbeek. Ook de boswegen zijn afgesloten. De drijfjacht start om 6.30 uur en duurt tot 18 uur. De weggebruik­ers zullen op de hoogte gebracht worden door aangepaste verkeerssi­gnalisatie. Ook aan de boswegen wordt signalisat­ie geplaatst. Hij ligt er intussen meer dan drie jaar en de gemeente raakt er blijkbaar nog niet vanaf: de romp van een onafgewerk­te boot van maar liefst 15 meter lang. Nu staat hij te koop op Facebook en “ieder bod wordt aanvaard”. Hoe de gemeente ongewild eigenaar werd van de boot, is het gevolg van een bizar verhaal. De boot verhuisde destijds met een speciaal transport van een tuin in de Kapelbergw­eg naar het terrein van de gemeenteli­jke magazijnen langs de Industriew­eg-Zuid. Dat gebeurde na een zogenaamde ‘uitzetting’ van een huurder die niet langer huur betaalde. Alleen hoefde de huurder zelf niet uitgezet te worden, want die was toch al met de noorderzon verdwenen. Wél moesten al zijn spullen het huis uit. In zulke gevallen is de gemeente verplicht om de meubels, huisraad, en in dit geval ook de romp van een boot van 15 meter lang, in bewaring te nemen. “De bewaringst­ermijn bedraagt zes maanden. Alles wat daarna niet opgehaald is, wordt vanzelf eigendom van de gemeente”, aldus gemeentese­cretaris Bart Telen. Zo werd Zonhoven dus ongewild eigenaar van een niet-afgewerkte romp van een boot. “We moesten het gevaarte met een speciaal transport laten vervoeren naar de gemeenteli­jke magazijnen.”

Deurwaarde­r

Intussen zat de gemeente niet stil en werd contact gezocht met de eigenaar. “Daarvoor hebben we een deurwaarde­r ingeschake­ld, ook al om de kosten van het dure transport te kunnen recuperere­n.” Maar al snel werd duidelijk dat de persoon in kwestie niet kon betalen.

Bart TELEN Gemeentese­cretaris Hij kwam ook niet opdagen om zijn spullen op te halen. “Daarom hebben we, zoals gebruikeli­jk is in zulke gevallen, de bruikbare huisraad geschonken aan de Kringwinke­l. En wat niet meer bruikbaar was, hebben we weggedaan.”

Alleen bleek het niet zo eenvoudig om het gevaarte van de onafgewerk­te boot kwijt te geraken. Er werd al eens een poging gedaan om de bootromp openbaar te verkopen, maar zonder succes. Nu wordt de boot via Facebook te koop gesteld. De boot heeft nooit water gezien, behalve dan de regen die er de voorbije jaren op viel. “Maar voor de liefhebber­s is de romp eigenlijk wel bijzonder geschikt om verder af te werken”, klinkt het bij de gemeente. “We aanvaarden ieder bod. De koper moet wel zelf zorgen voor het transport van de boot.”

De bootromp is 15 meter lang, 4 meter breed en 4 meter hoog. Hij is vervaardig­d uit kunststof.

Voor liefhebber­s is de romp bijzonder geschikt om verder af te werken. De koper moet wel zelf zorgen voor het transport

XWie interesse heeft, kan een kijkje gaan nemen aan de gemeenteli­jke magazijnen of voor meer info bellen naar 011/81.05.75.

 ?? FOTO HBVL ?? De onafgewerk­te romp is liefst 15 meter lang. Er werd al eens tevergeefs geprobeerd om de boot openbaar te verkopen.
FOTO HBVL De onafgewerk­te romp is liefst 15 meter lang. Er werd al eens tevergeefs geprobeerd om de boot openbaar te verkopen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium