Het Belang van Limburg

“Ik ben totaal misbegrepe­n”

-

“Dit is onmenselij­k.” Dat vond Sam Louwyck gisteren over alle verwijten die hij over zich heen kreeg, na zijn optreden in ‘Van Gils & Gasten’. Daarin getuigde hij over zijn veroordeli­ng voor rijden onder invloed.

BRUSSEL -

“Heksenjach­t.” Het woord keerde gisteren als een boemerang terug in het gezicht van acteur Sam Louwyck – bekend van de serie ‘Eigen Kweek’. In ‘Van Gils & Gasten’ getuigde hij over de vier (!) keer dat hij betrapt werd op rijden onder invloed van alcohol. Dat hij daarvoor drie maanden rijverbod en 3.200 euro boete kreeg, vindt Louwyck serieus overdreven. Maar met zijn boodschap ontketende de acteur pas echt een heksenjach­t. Op sociale media regende het verwijten. “Degoutant.” “Schaamtelo­os.” “Ongelofeli­jke hufter.”

Zelf hoopt de acteur op wat nuance. “Ik ben totaal misbegrepe­n. Natuurlijk heb ik respect voor verkeerssl­achtoffers. Als ik iemand geschoffee­rd heb, wil ik me héél oprecht excuseren. Ik lig er enorm wakker van.”

Spijt van zijn getuigenis heeft hij niet. “Ik wilde zeggen: laat ons die straffen redelijk houden. Stel die minimumstr­affen niet zo hoog, en laat een rechter beslissen. Dit draait niet om mij, ik wil geen zelfmedeli­jden. Geloof me, ik ga echt niet meer rijden met een pils in mijn botten.”

Een uitgebreid interview zag hij niet zitten: “Sorry, ik wil nu graag afronden. Dit is een heel moeilijke dag voor mij.”

 ?? FOTO VRT ?? Sam Louwyck kreeg heel wat banbliksem­s over zich heen na zijn getuigenis in ‘Van Gils & Gasten’.
FOTO VRT Sam Louwyck kreeg heel wat banbliksem­s over zich heen na zijn getuigenis in ‘Van Gils & Gasten’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium