Het Belang van Limburg

Achthonder­d ramen en deuren per dag

-

langrijke factor. Dat netwerk groeit nog steeds, al zijn er nog wat blinde vlekken”, aldus de niet-familiale CEO.

Uitbreidin­g

Gevolg is dat de groep Profel zijn capaciteit wil uitbreiden en voor verschille­nde vestiginge­n op zoek is naar zestig extra medewerker­s, van wie dertig op korte termijn. “We zijn niet enkel op zoek naar arbeiders met een technische achtergron­d voor de extrusie en veredeling van profielen en de assemblage van ramen en deuren in aluminium. We zoeken ook bedienden, onder wie ingenieurs met interesse in projectman­agement in productie en IT. Daarnaast zoeken we ook mensen om onze afdelingen marketing en R&D te versterken. Profel heeft een traditie in het investeren in innovatie en mensen”, dixit Van Den Bossche. “Bijzonder fijn is dat onze eigen mensen nu mee aan de kar trekken. Onder het motto ‘Sollicitee­r & Profeleer’ zetten zij zelf deze campagne extra kracht bij.”

Zakdoek

De nieuwe strategie werpt alvast zijn vruchten af. Profel is naar eigen zeggen uitgegroei­d tot de marktleide­r in België. Voor het afgelopen jaar 2017 raamt Wim Van Den Bossche de groepsomze­t op ruim 170 miljoen euro. Daarmee kent Limburg een merkwaardi­ge concentrat­ie van makers van ramen en deuren. Behalve Profel en tal van andere producente­n, is er in Hasselt bijvoorbee­ld nog Group A van de familie Alen, beter bekend van de merknaam Belisol, en ook goed voor ruim 100 miljoen aan omzet.

De groep Profel ontstond in 1948 toen de broers François en Albert Lauwers de firma FAL uit de grond stampten. Dit jaar viert de groep dus zijn zeventigja­rig bestaan. In 1980 nam de tweede generatie - met Willy, Myriam, Johan en Paul Lauwers - de fakkel over. In 2014 werd Wim Van Den Bossche als CEO aangesteld. De groep Profel overkoepel­t met zijn vele vestiginge­n in Overpelt, Achel, Eersel (NL) en Ercuis (F) een waaier van productie-eenheden. De afdeling Profel Extrusion & Finishing maakt aluminium profielen. Profel Ramen & Deuren is gespeciali­seerd in buitenschr­ijnwerk op maat in pvc, aluminium en hout. Naast ramen en deuren worden er ook tal van aanvullend­e producten gemaakt zoals garagepoor­ten, rolluiken en verluchtin­gssystemen. Tegenwoord­ig gaan er iedere dag achthonder­d ramen en deuren de deur uit.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? De vestiginge­n van Profel liggen aan beide zijden van de Ringlaan tussen Overpelt en Lommel.
FOTO DICK DEMEY De vestiginge­n van Profel liggen aan beide zijden van de Ringlaan tussen Overpelt en Lommel.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium