Het Belang van Limburg

“Gasten hebben gevochten”

Limburg United beperkt tweede in de stand tot 66 punten

- Raf COMANS

Limburg United heeft een knappe zege behaald tegen de tweede uit de stand. Collectief sterk spelend liep de thuisploeg vijftien punten uit. Maar het gaf die voorsprong in de slotminute­n helemaal uit handen. Het werd uiteindeli­jk nog een echte thriller, maar de thuisploeg liet de overwinnin­g niet meer los. Limburg United staat door deze zege weer iets steviger op de zesde plaats. “We moesten goed verdedigen, aanvallend ons spel spelen en de hele match gefocust blijven. En dat hebben we gedaan”, glunderde Khaliq Spicer, de uitblinker in het Limburgse kamp. Coach Pascal Angillis: “We moeten het van onze intensitei­t hebben. De gasten hebben vandaag gevochten. Niet vergeten dat we zonder Releford spelen die toch belangrijk is voor ons. De andere spelers hebben dat opgevangen. Iedereen heeft hard gewerkt, ook de spelers die van de bank kwamen. Alleen dan kunnen we wedstrijde­n winnen. Verdedigen­d gaat het de goede kant uit. Luik beperken we in de reguliere speeltijd tot 68 punten. Aalst laten we er maar 66 maken.” Het was Ladies Night bij Limburg United en dat zorgde voor goed gevulde tribunes. Die zagen Aalst openenen met twee bommen, maar via Heath en Desiron boog de thuisploeg om naar 12-9. Okapi herstelde het evenwicht: 17-17 (10’). Met een 7-0 van Delalieux en Spicer liep United in het tweede quarter weg naar 26-17 (15’). Troisfonta­ines bleef raak treffen van achter de driepuntbo­og en beperkte enigszins de schade tot 2823 (16’). Rust: 32-27.

Na de kampwissel diepten Heath, Desiron en vooral Rahon de kloof uit naar een maximumver­schil bij 44-29 (24’). Channels en Taylor knokten Okapi terug in de match: 46-41 (26’). Via bommen van Delalieux en een goede invalbeurt van Baptiste diepte de thuisploeg opnieuw uit: 65-51. Maar Okapi Aalster gaf zich niet gewonnen en had op twee minuten voor affluiten opnieuw uitzicht op de zege: 65-63. Hertay mikte tegen de shotklok aan een driepunter door de korf. Het werd nog een echte thriller, maar Heath stelde van op de vrijworpli­jn de oververdie­nde zege veilig.

“Voor het eerst sinds lang werden de defensieve opdrachten goed uitgevoerd. Aanvallend zaten we niet in onze normale flow. We kregen open kansen maar konden die niet afwerken”, aldus Jonas Delalieux die drie bommen scoorde. “Op het laatste gaan zij switchen en krijgen we langs twee kanten rotzooi-basketbal. Maar we hebben getoond dat we de overwinnin­g toch kunnen vasthouden.” “Ik ben heel erg teleurgest­eld”, baalde verliezend coach JeanMarc Jeamin. “We winnen tegen Charleroi en een week later laten we dit maar zien. In de slotfase hebben we getoond dat we ook agressief kunnen spelen, maar we moesten van te ver terugkomen.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Unruh klimt boven de Aalsterse uitblinker Troisfonta­ines uit.
FOTO SERGE MINTEN Unruh klimt boven de Aalsterse uitblinker Troisfonta­ines uit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium