Het Belang van Limburg

“Willen Europees ticket”

-

Charleroi was zaterdagav­ond al zeker van play-off 1. Het leek voor een déclic in de hoofden van de Charleroi-spelers te zorgen. Ze startten furieus aan de match, in een verrassend­e 4-4-2 met Rezaei en Bedia voorin.

“Nu we mathematis­ch zeker waren van play-off 1, had ik hen de keuze gelaten: wat aanmoddere­n of tonen dat we nog ambitie hebben. Ik ben blij dat ze voor de laatste optie gekozen hebben en ik heb hen dan ook gefelicite­erd”, aldus Charleroi-coach Felice Mazzu. “Voor het seizoen was play-off 1 onze doelstelli­ng, maar nu moeten we niet verstoppen dat we meer willen. We willen een Europees ticket.”

De Charleroi-coach ziet Standard nog een goeie kans maken om bij de beste zes uit te komen. “Ze hebben veel kwaliteit en ervaring en zitten in een goeie flow. Met de transfer van Carcela deden ze ook een erg goeie zaak.”

De Carolo’s lieten wel opnieuw een mooie kans liggen om dichter bij Club Brugge te sluipen, maar misschien nog belangrijk­er: om verder uit te lopen op Anderlecht. “Ach, logischerw­ijs zou Anderlecht op ons moeten uitlopen. Maar kijk, we pakken toch alweer een puntje bonus op hen”, lachte verdediger Dorian Dessoleil wat groen. “We moeten vooral focussen op onszelf. Ik zie het vooral als een mooie uitdaging om in playoff 1 te ontdekken waar onze limieten liggen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium