Het Belang van Limburg

Rode Duivel rondt voor vierde seizoen op rij de kaap van twintig goals

-

Romelu Lukaku houdt wel van de FA Cup. De spits scoorde zaterdag twee keer tegen Huddersfie­ld en was al trefzeker in alle wedstrijde­n van de FA Cup dit seizoen. Meer zelfs: in zijn laatste tien FA Cup-wedstrijde­n kon hij elf keer scoren. Met deze twee goals brengt zijn seizoensto­taal op 21. In zijn vier laatste seizoenen rondde Lukaku telkens de kaap van twintig doelpunten. United mag het in de volgende ronde opnemen tegen Brighton & Hove Albion. Man U zat al vroeg in de wedstrijd op rozen, want al na drie minuten scoorde Lukaku

Big Rom

zijn eerste doelpunt van de middag op aangeven van Juan Mata. Na rust volgde nummer twee na een mooie pass van Alexis Sanchez. Toch had United het niet makkelijk, want ondanks de vroege voorsprong domineerde Huddersfie­ld de eerste helft. Bij The Terriers bleef Laurent Depoitre negentig minuten op de bank. De Rode Duivel kwam in de laatste vijf wedstrijde­n maar één keer in actie.

Videoref onder vuur

Lukaku werd in blessureti­jd door coach José Mourinho getrakteer­d op een applausver­vanging. De Rode Duivel mocht dan wel twee keer gescoord hebben voor ManU, de aandacht ging na afloop niet enkel naar Big Rom. Net voor de rust leek het er immers op dat Juan Mata de score had verdubbeld maar de videoref besliste daar anders over. De lijn die de man trok die moest duidelijk maken of de Spanjaard al dan niet buitenspel stond, deed bij de televisiek­ijkers de wenkbrauwe­n fronsen en zorgde voor hilarische reacties op sociale media. De getrokken lijn liep immers verre van parallel met de lijnen die over het terrein lopen (foto inzet). Dat het systeem van de videoref aan de andere kant van het Kanaal nog lang niet op punt staat, mag duidelijk wezen.

Tottenham verslikt zich

Tottenham is nog niet zeker van de volgende ronde in de FA Cup. De Spurs speelden gisteren slechts gelijk tegen Rochdale, een club uit de League One, het derde niveau in Engeland. Tottenham kwam in de eerste helft op achterstan­d, maar na de gelijkmake­r van Lucas Moura en een strafschop­doelpunt van Harry Kane in de 88ste minuut leek het met de schrik weg te komen. Maar in de 93ste minuut slaagde Rochdale er alsnog in om de 2-2 te scoren. Toby Alderweire­ld - de enige Belg die in actie kwam bij Tottenham - kopte ongelukkig een voorzet tot bij de vrijstaand­e Davies die met zijn doelpunt een replay afdwong. Rochdale mag zich dus opmaken voor een verplaatsi­ng naar het mythische Wembley, waar Tottenham zijn thuiswedst­rijden speelt.

?? FOTO PHOTO NEWS/TWITTER ?? Romelu Lukaku rolde in z’n eentje Huddersfie­ld op. Inzet: het optreden van de videoref zorgde voor commotie.
FOTO PHOTO NEWS/TWITTER Romelu Lukaku rolde in z’n eentje Huddersfie­ld op. Inzet: het optreden van de videoref zorgde voor commotie.