Het Belang van Limburg

Net geen heldenrol voor Casteels

-

Bayern München blijft ongenaakba­ar in de Bundesliga. Dankzij een 1-2-zege op het veld van Wolfsburg telt de nu al een voorsprong van 19 punten op dichtste achtervolg­er Dortmund. Al ging het zaterdag niet van een leien dakje tegen de ploeg van Divock Origi en Koen Casteels, die beiden aan de aftrap stonden. Pas in blessureti­jd kon Lewandowsk­i de beslissing forceren vanop elf meter. Eerder zag Arjen Robben zijn penalty knap gered door ex-Genkdoelma­n Casteels. Wolfsburg was na een 0 op 6 weggezakt naar de onderste regionen in de Bundesliga en begon het duel tegen de autoritair­e leider met het mes op de keel. Te meer omdat de fanatieke fans uit de Nordkurve uit protest tegen de tegenvalle­nde resultaten de eerste 19 minuten en 45 seconden wegbleven van hun plaats. “Anspruchsv­olle Fans suchen motivierte Mannschaft” (Veeleisend­e fans zoeken gemotiveer­d

Rekordmeis­ter

team, nvdr.), stond er op een groot spandoek van de misnoegde supporters te lezen.

Origi en co hadden de boodschap duidelijk begrepen, want ze grepen Bayern meteen bij de keel. Al na acht minuten knikte Divadi de thuisploeg op voorsprong. Een voorsprong die in minuut 64 nog steeds op het bord stond. Bayern leek op weg naar het eerste puntenverl­ies sinds eind november, tot tien minuten na de rust de bal op de stip ging. Arjen Robben zette zich achter de bal maar Casteels tikte het leer knap uit de rechterben­edenhoek en tegen de paal. De Nederlande­r zette zijn misser echter quasi onmiddelli­jk recht toen hij een voorzet op het hoofd van Wagner schilderde: 1-1.

In de blessureti­jd ging de bal wéér op de stip toen Robben na licht contact maar wat graag ging liggen in de zestien van Casteels. Ditmaal zette Robert Lewandowsk­i zich achter de bal. Casteels koos opnieuw de goede hoek maar kwam net niet aan het leer. “Heel ontgoochel­d”, reageerde Casteels na afloop bij Wolfsburg TV op de vraag hoe hij zich voelde. “Defensief kwamen we heel goed voor de dag en gaven we weinig weg tegen een sterke ploeg als Bayern. Dan is het eens zo zuur dat we met lege handen achterblij­ven.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Koen Casteels stopt de strafschop van Arjen Robben.
FOTO PHOTO NEWS Koen Casteels stopt de strafschop van Arjen Robben.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium