Het Belang van Limburg

“ALS SIMON FIT IS, GAAT HIJ ZEKER MEE”

Bondscoach MARTINEZ maakt 115 dagen voor vertrek naar Rusland een tussenbala­ns op

- Ludo VANDEWALLE

Roberto Martinez: “Het verbaast me niet dat hij dat kan. We hebben al van die interessan­te momenten van hem gezien bij de nationale ploeg. In de oefenwedst­rijd tegen Rusland controleer­de hij samen met Youri Tielemans het middenveld in die rol. In de thuismatch tegen Griekenlan­d viel hij ook in op die positie en bewees dat hij ons team naar voren kon stuwen. Er zijn twee belangrijk­e vaststelli­ngen. Ten eerste is hij fit en heeft hij geen problemen met zijn enkel. Ten tweede was hij in de wedstrijd met Tottenham op Juventus in zijn eentje in staat het spel zo te beïnvloede­n dat Tottenham ondanks de 2-0-achterstan­d de wedstrijd toch kon oriënteren en nog 2-2 gelijk kon spelen. Hij was de spelmaker van die comeback. Dat valt niet te onderschat­ten.”

“Of Witsel nu een probleem kan hebben als nummer zes (verdedigen­de middenveld­er, nvdr)? Neen, helemaal niet. We hebben voor die positie ook Defour, Fellaini, Tielemans en De Bruyne. Er zijn veel spelers die voor die positie gaan vechten.” We hadden al een tijdje niets meer van hem gehoord. Maar bondscoach Roberto Martinez is volop met de voorbereid­ing van zijn WK-selectie bezig. Op 115 dagen voor de Rode Duivels op 13 juni naar Rusland vertrekken, maken we een tussenbala­ns op. “Ik hoop dat hij goed herstelt van zijn knieblessu­re want we kunnen hem goed gebruiken in Rusland. Wat daarna gebeurt? Ik wacht af of hij wel degelijk gaat stoppen met de Rode Duivels na het WK. De ervaring leert dat spelers daar op durven terugkomen als het op het tornooi goed verloopt. Daar maak ik me nu nog niet te veel zorgen om.” “We weten wat Mignolet kan en als hij fit is, gaat hij zeker mee. Hij zit nu op de bank bij Liverpool en dat is vervelend voor hem. Maar hij is een op en top prof. We gaan hem in deze moeilijke periode vooral steunen.” “Hij is de beste wintertran­sfer in Europa. Hij heeft die periode goed gebruikt nadat hij bij Chelsea in een lastig parket zat. Je ziet dat hij bij Dortmund nu bevrijd is. Hij kan scoren vanuit het niets en dat is belangrijk. Hij moet nu verder doen op dat niveau. Dan kunnen we hem heel goed gebruiken.”

TWIJFELGEV­ALLEN

“Kompany speelde twee keer op rij negentig minuten de jongste week. Dat ziet er goed uit. Heel interessan­t bij hem is dat hij na een blessure telkens opnieuw meteen weer op niveau is. Het lijkt telkens of hij de jongste zeven wedstrijde­n toch ook gewoon heeft gespeeld. Maar ik zal hem niet meenemen naar het WK als hij niet fit is. Dat is zeker. Ik neem alleen spelers mee die kunnen spelen.” “Foket, Limbombe, Vanaken, Mechele en ook Oulare zijn spelers die me opvallen in de Belgische competitie. Hun probleem is dat ze het tegen de beste spelers ter wereld moeten opnemen in de concurrent­iestrijd.”

MOETEN OPLETTEN

“Dendoncker is nog jong (22, nvdr). In de jongste twee transferpe­riodes zat hij telkens in het midden van speculatie­s over nieuwe clubs. Dat moet hij dringend achter zich laten. Dat gebeurt met een jonge speler maar hij moet nu wel reageren. Zich herpakken. Ik ga hem nu heel goed volgen. Hij weet dat hij zich zal moeten laten zien om in de selectie te geraken, dat is evident. Hij weet dat er concurrent­ie is. Leander heeft het voordeel dat hij op verschille­nde posities kan spelen. Hij moet er zich van bewust zijn dat hij nu moet focussen op zijn prestaties op het veld.” “Het zou kunnen dat ik hem meeneem (Defour onderging een zware knieoperat­ie, nvdr). We gaan wachten. We geven hem de kans zich te bewijzen. Hij had een goed seizoen met Burnley en ik ken hem nu heel goed genoeg van bij de Rode Duivels. Ik sluit niets uit.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium