Het Belang van Limburg

Prijzencom­plex

-

kon zijn, was al een hele tijd niet meer zo groot. Dat het opnieuw niet lukte, is weer een uppercut. De wonde die de laatste seizoenen steeds verder werd opengerete­n, werd gisteren nog maar eens gevuld met West-Vlaams zout.

Geen nummer 15 voor Maaseik, wel nummer 11 voor Roeselare, dat opnieuw toonde er te staan wanneer het écht moet. Meer nog, Tuerlinckx en co kicken erop. En meester tacticus Rousseaux, tja die flikte het weer. Eén ding moet je Roeselare nageven: knap hoe ze zich jaar na jaar blijven opladen.

Met de League Trophy en drie zeges tegen Roeselare leken de Limburgers nochtans klaar om de West-Vlaamse hegemonie te doorbreken. Dat het team haar geslepen rivaal gisteren weer moest laten voorgaan doet pijn. En toch lijkt Maaseik ook dit jaar opnieuw wat te knagen aan de kloof. Stukje bij beetje. Met Joel Banks heeft het de juiste man op de juiste plaats. Voor hem was het seizoen een droom. Van buitenaf waren er twijfels bij zijn aanstellin­g, maar de club bleef achter hem staan na een niet ideale seizoensta­rt.

Zo ook sportief directeur Wout Wijsmans, die gelooft in de Brit en er erg nauw mee samenwerkt. Wat heeft het Maaseikse boegbeeld de laatste twee seizoenen voor vooruitgan­g gezorgd. Met een budget vele malen kleiner dan dat van Roeselare haalde Wijsmans opnieuw 10 nieuwkomer­s naar het Maasland. Niet simpel, maar het team raakte na de kantelmatc­h in Roeselare begin dit seizoen snel op elkaar ingespeeld. Wijsmans staat kort bij de groep, werkt zich soms nog mee in het zweet en weet perfect wat er leeft in de kleedkamer.

Maaseik heeft dus de juiste mensen aan boord om het tij te keren. Maar, de conclusie blijft: er is nood aan ervaring. Mannen die écht voelen wat de rivaliteit tussen beide teams betekent. Die ervoor zorgen dat er wél gepiekt wordt op de grote momenten. Die ervaring komt er niet op één, twee, drie. Daarvoor moet Maaseik zijn team proberen samen te houden. Lastig met een beperkter budget.

Hard blijven verder werken is de enige boodschap. Te beginnen richting de finale van de play-offs. Daar kan Maaseik aan iedereen laten zien dat het nu wel sterker is dan de laatste jaren, daar kan Noliko komaf maken met zijn prijzencom­plex sinds 2012. Ooit moet het weer raak zijn.

Het wordt meer dan tijd om een goed seizoen nog eens te bekronen met het goud, iets waar een club als Maaseik eigenlijk onlosmakel­ijk aan verbonden zou moeten zijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium