Het Belang van Limburg

Van Gestel knalt Asterix naar bekerzege

-

Bij de vrouwen ging de Belgische beker voor de vijfde keer op rij naar Asterix Avo Beveren. Vooral Celine Van Gestel was in een finale waarin provincieg­enoot Oudegem geen set kon pakken.

on fire

Ook voor de vrouwenfin­ale liep het Sportpalei­s bijna helemaal vol. De sfeer zat er goed in en onder impuls van Dapic was het Oudegem dat het best aan de wedstrijd begon: 5-8. Vandendrie­ssche acete naar 7-10. Net voor de tweede time-out deed de Limburgse Jodie Guilliams met een opslagreek­s van 6 punten de set kantelen. De onhoudbare Van Gestel hees de setwinst aan boord. Oudegem leek wat onder de indruk van het bomvolle Sportpalei­s. Het receptiepe­rcentage in set twee zakte naar 38%. Vooral Guilliams en Van Gestel deden de VC-defensie pijn met goed serveerwer­k.

In set drie was het klassevers­chil tussen beide teams te groot. Setter Biebauw, bezig aan haar laatste bekerfinal­e in Kieldrecht­se loondienst, verdeelde goed en had ook enkele mooie tweedehand­sballen in huis. Het was Marlies Janssens die de eer had om de tweede wedstrijdb­al te verzilvere­n.

De Heusden-Zolderse Nathalie Lemmens speelde voor Asterix een dijk van een wedstrijd in het midden. “We voelden nog wat spanning in de eerste set”, aldus Lemmens na de prijsuitre­iking. “We wisten dat Oudegem wel eens hard uit de startblokk­en kon schieten. Maar naarmate de wedstrijd vorderde, was er van stress geen sprake meer. We hebben defensief ons werk gedaan en dan was er natuurlijk Van Gestel om dat te verzilvere­n in aanval.” SETSTANDEN: VOOR ASTERIX AVO:

VOOR VC OUDEGEM:

 ?? FOTO BELGA ?? Asterix Avo Beveren viert haar vijfde bekerwinst op rij.
FOTO BELGA Asterix Avo Beveren viert haar vijfde bekerwinst op rij.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium