Het Belang van Limburg

Maar een kwartiertj­e strijd

NeLo vrijwel zeker van behoud Blessure Bartosz Kedziora serieuze domper

- Ivo KWANTEN

NeLo deed wat het moest doen tegen Voldam. De aanloop naar de wedstrijd verliep nochtans woelig. De spelers werden op hun verantwoor­delijkheid gewezen na het verlies tegen Sasja en Michel Kranzen voegde zich bij de technische staf.

Volendam stond in de eerste helft meestal aan de goede kant van de score maar echt afstand nemen lukte niet, 15-16. Zelfde scenario in de tweede helft. Maar in het slotkwarti­er deden Tasevski, Vandebeeck, Jerry en Polfliet de balans in het voordeel van de Limburgers kantelen. NeLo op een zuchtje van het behoud en de playoffs, Volendam kan deelname aan final four vergeten. Een echte wedstrijd was het nooit maar de riante zege van regerend BeNeleague-kampioen Bocholt tegen Tongeren werd overschadu­wd door de blessure van spelverdel­er Bartosz Kedziora. Bocholt blijft drie speeldagen voor het einde van de competitie comfortabe­l aan de leiding, Tongeren moet barragewed­strijden spelen om het behoud in de BeNeleague veilig te stellen. Maar Bochelt zag zaterdag een belangrijk­e pion wegvallen. “Kedzoria heeft een zwaar letsel aan de knieschijf opgelopen”, bevestigt Jan Evens. “Dezelfde kwetsuur die hem in het verleden ook heel lang aan de kant hield. We vrezen dat onze spelverdel­er dit seizoen niet meer in actie komt. Natuurlijk een domper maar we gaan onze ambities niet bijstellen. We gaan voluit voor de resterende twee prijzen. De andere jongens moeten dan maar uit hun pijp komen. Wout Winters en Miha Pucnik kunnen op de positie van Bartosz overtuigen.”

Scorend vermogen

Strijd was er maar heel even in deze Limburgse derby. Tongeren, dat het nog altijd moet stellen zonder De Kuyper, Glesner en Meijer, beperkte de schade tot 8-6 (17') maar zag zijn tegenstand­er dan vijf keer op rij scoren. Spooren, D. Kedziora, Kooijman, Wertelaers en Valkenborg­h waren verantwoor­delijk voor een 13-6-tussenstan­d. De wedstrijd leek aan de rust al beslist, 16-9.

In de tweede helft zag Tongeren het verschil alleen maar groter worden. Bij de bezoekers deed Joris Gillé het met zes doelpunten zeker niet slecht maar Bocholt had heel wat meer scorend vermogen in de ploeg. De vijf goals van Winters wogen door in de eindafreke­ning en ook jonkies Joren en Michiel Lamers en Koninkx pakten hun goaltje mee.

Keerzijde

“We streden in de BeNeleague altijd mee voor de prijzen en worden nu geconfront­eerd met de strijd tegen de degradatie”, zucht voorzitter Luc Tack van Tongeren. “De keerzijde van de medaille. Pijnlijk maar het is niet anders. Maar geen paniek. Als we een aantal sterkhoude­rs kunnen recuperere­n dan overleven we.”

 ?? Foto RAYMOND LEMMENS ?? Spooren omzeilt het blok van Devisch.
Foto RAYMOND LEMMENS Spooren omzeilt het blok van Devisch.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium