Het Belang van Limburg

Verschil gemaakt in tien dolle minuutjes

-

Visé is Europees uitgeschak­eld. De mannen van Predrag Dosen wonnen de return tegen het Roemeense Turda met 29-24 maar hadden de heenwedstr­ijd zwaar verloren (44-24). Hasselt trok naar Sint-Truiden met een waterkansj­e om de tweede plaats nog te halen. Daarvoor moest het zelf winnen van het nog ongeslagen Sint-Truiden én Bocholt mocht niet buiten de prijzen vallen tegen Antwerpen. Bocholt liet zich niet verrassen dus restte Initia niets anders dan voor een prestigeze­ge te gaan tegen de regerende landskampi­oen.

In het eerste kwartier deed het team van T1 Ryszard Obrusik dat uitstekend. Het overwicht vertaalde zich in een 8-7-voorsprong maar dan was het vet van de soep. Sint-Truiden scoorde negen doelpunten op rij. Hasselt herleidde de achterstan­d tot zes goals halverwege (12-18) maar aanspraak maken op de zege zat er niet meer in. “Precies hetzelfde scenario als een week geleden in Visé”, aldus trainer Jo Delpire van Sint-Truiden. “De voorbereid­ing op dit duel was door ziekte van enkele speelsters verre van optimaal maar toch volstaan een tiental goede minuten om het verschil te maken. Dit duel tussen de nummer één en drie uit de stand kan je nog moeilijk een topwedstri­jd noemen.”

In de tweede periode naderde Initia een aantal keren tot op vijf goals maar de echte aansluitin­g kwam er niet en Sint-Truiden won met de vingers in de neus.

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Sarina Leenen alleen op wandel in de Initia-defensie.
FOTO SVEN DILLEN Sarina Leenen alleen op wandel in de Initia-defensie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium