Het Belang van Limburg

Wesly Hesz verjaagt het spook

Matig Celtic Houthalen lijkt safe en droomt van play-offs

- Jo TREKELS

‘Jette’ is in het Frans de gebiedende wijs van het werkwoord weggooien. En dat is precies wat Celtic Houthalen leek te gaan doen vrijdagavo­nd. Weg twee punten, weg rustig seizoensei­nde, weg de play-offhoop. Dat was buiten Wesly Hesz gerekend. 29 seconden voor tijd pakte hij uit met een dubbele sleep en een streep. Knal in de bovenhoek. ‘Extraordin­aire!’ Toegegeven, onze inleiding startte behoorlijk negatief. Maar bij 1-1 zou dat nu eenmaal de teneur geweest zijn. We zagen een eerder matig Celtic, dat beleving en kwaliteit mankeerde. Coach Nico Papanicola­ou was het niet helemaal eens. “Jette is een goeie ploeg, hoor. Ginds verloren we met 4-2. Ze werken hard en hebben creativite­it en scorend vermogen. Ze hebben het niveau van eerste klasse opgepikt. Na onze 1-0 werden we achteruit geduwd, dat was niet gevraagd. Onze tweede helft was niet goed, maar onze winnaarsme­ntaliteit kwam bovendrijv­en.”

Sterke Benetti

Wat opviel was dat het basisteam met Papanicola­ou-Hesz-PaulusVael­en beter draaide dan het schaduwtea­m. Het was geen toeval dat een scherpe Benneth Vaelen scoorde na aandringen van Petros Papanicola­ou. Die laatste raakte nog de paal, net als Jarir, Paulus en Vaelen, maar toch kon je niet zeggen dat de 1-1 van Badr El Yassini na 28 minuten uit de lucht kwam vallen. Doelman Pietro Benetti was tot dan gewoon de beste thuisspele­r. “Hij houdt ons op de been”, oordeelde Wesly Hesz. “Voor mij is Pietro nog al- tijd één van de beste, zo niet de beste.”

Maar het was dus de Nederlande­r zelf die finaal – ook omdat Arslan en Bahci onzichtbaa­r bleven - de uitblinker­srol opeiste. “Het was nu of nooit, dacht ik”, lachte de flankspele­r. “Ik speel de eerste tegenstand­er goed uit en meteen komt de tweede in, ook hem kap ik uit. Daarna trap ik hem goed binnen, met mijn mindere linkervoet.”

Hesz onderstree­pte met het pareltje zijn stijgende vorm. “In het begin van het seizoen sukkelde ik wat met de patellapee­s in de knie maar de laatste maanden loopt Gelko Hasselt: Paulinho is out met een verrekking, Ibrahim Adnane viel uit met een kniestoot in de heup.

Celtic Houthalen: Nu het behoud nagenoeg een feit is, start manager Eddy Martens de gesprekken met de spelersgro­ep. Bij Jette trof Celtic twee oud-doelmannen. Dario Cordeiro kreeg de voorkeur op Maarten Munaron. Gelko Eisden-Dorp: Egon Claessen bleef afwezig door een sterfgeval. Jeroen Opdenakker pakte geel en mist de derby tegen Hasselt.

FP Halle-Gooik: De U13 van de Limburgse provincial­er FT Jens Lommel mochten in de topper tegen Hasselt mee het veld op voor de ploegenvoo­rstelling. Topaanwins­t Fernandao – eindelijk fit – maakte zijn eerste doelpunt voor de club.

United Beverlo: Pas veertig het prima. Ik scoor voor de vierde wedstrijd op rij en als team verloren we in 2018 nog niet.”

In het vizier

Nico Papanicola­ou is best fier op de 8 op 12, waarmee Roselies, Noorderwij­k, Lierse en Moeskroen in het vizier blijven: “Ik vind dat we een beter seizoen draaien dan het vorige. We moeten nu niet meer naar dat degradatie­spook beneden kijken, dat is weg. We kunnen nu voor een plekje in de play-offs gaan - zelfs als we achtste worden en HalleGooik treffen - en het komende seizoen voorbereid­en.” seconden voor tijd zorgde Marijn Luts (foto) tegen Auto 5 Genk voor de bevrijdend­e 3-2. Niels Willems en Johnny Bekaert speelden wegens ziekte op halve kracht.

FL Zutendaal: Niels Stouten en Tim Diamantini blijven out.

Pibo Hoeselt: Eindelijk nog eens op volle sterkte zorgde Pibo tegen vice-leider Zutendaal voor een stuntzege: 8-2. “Ik ben erg tevreden over onze prestatie”, stelt coach Raf Verjans. “Dit was onze beste wedstrijd van het seizoen. De ingesteldh­eid was top, gekoppeld aan goed zaalvoetba­l.”

ZVK Terkoest: Glenn Santermans, Stijn en Tom Punie waren ziek. Ziani gaf verstek. Gielen viel uit bij de tweede ploeg. Met slechts één Hesz bevestigt: “We kunnen nog een mooi einde breien aan dit seizoen en voor dat play-offticket te gaan. Met Lierse wacht ons vrijdag een zware match tegen een rechtstree­kse concurrent. Mooi toch, we moeten punten blijven pakken en gebruikmak­en van onze goeie flow.” Dat is dan weer Engels, geen Frans. wissel was het vaatje op het einde helemaal af.

ZVK Meeuwen: Coach Mario Hontis kon niet rekenen op de gekwetsten Jens Baeten en Benny Knevels. Jeffrey Nelis haakte in laatste instantie ziek af. Geleeg Leopoldsbu­rg: Drie goals van Jeroen Gilis zorgden voor een derde seizoensze­ge. Dries Knaepen komt volgend seizoen over van United Wellen. Dylan Monnissen tekende bij. Heracles Alken: De rode lantaarn blijft in spelersnoo­d verkeren. Zowel fanions als beloften gaven forfait voor de trip naar Schoten. Renolim Borgloon: De leider blijft foutloos in derde nationale: 39 op 39. Stijn Eerdekens zat een tweede schorsings­dag uit. Naser Skeric scoorde alle vier de goals voor de pauze, waaronder een zuivere hattrick in twee minuten.

 ?? Foto SVEN DILLEN ?? Matchwinna­ar Wesly Hesz zet zich door.
Foto SVEN DILLEN Matchwinna­ar Wesly Hesz zet zich door.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium