Het Belang van Limburg

W. Koersel pakt drie gouden punten tegen Jeuk

-

ZONHOVEN VV BREGEL SPORT 0 0

Terecht gelijkspel tussen twee ploegen die wel doelkansen afdwongen maar die niet konden verzilvere­n. Zo kreeg Staelens bijvoorbee­ld een strafschop niet voorbij Heyninck en hield Bloemen aan de overzijde Derin met een miraculeuz­e reflex van de 0-1. Vooral de bezoekers schieten weinig op met dit ene schamele punt. Koersel won van Jeuk, toch wel verrassend. Jeuk is immers een stevig geheel en bovendien moest Koersel aantreden zonder z'n vaste waarden Alaerts, Ghys, Del Freo en Ballet, zodat Manus en Philips in de basis stonden en op de bank drie onbekende jongeren zaten. “Niet vergeten dat Jannes nog geen enkele match heeft gespeeld, dat Spiritus is gestopt en dat Vandueren elders is gaan voetballen. Maar Manus en Philips hebben zich goed in de ploeg gewerkt”, zegt Weerstandc­oach

KVK BERINGEN HIH HOEPERTING­EN 2 2

Beringen was de betere ploeg en had in de eerste helft pech toen de bal via paal en deklat weer het veld in botste en wat later van de lijn werd gekeerd. Na dom balverlies knikte Billen knap de verrassend­e 0-1 binnen. J. Grondelaer­s en Pruna keerden de rollen om, maar Stieners sleepte alsnog een punt uit de brand. Frank Lemmens (foto). “Vorige week in Herk moesten we zelfs een zestal pionnen missen. Toch hadden we daar niet mogen verliezen. Met een week vertraging winnen we nu toch. Tegen Jeuk hebben we goed gegroepeer­d gespeeld en mentalitei­t getoond. Dit zijn drie gouden punten vermits er van de vijf ploegen achter ons geen enkele heeft gewonnen. Naar het behoud toe doen we een goede zaak. Toch wel, wij kijken hier in Koersel nog altijd naar het behoud.”

W. KOERSEL KDH JEUK 1 0

Na een evenwichti­g begin nam Koersel de wedstrijd halfweg de eerste helft in handen. Op het halfuur leverde dat de voorsprong op toen Simsek Bellinkx vond, die er 1-0 van maakte. Na de rust waren de betere kansen voor de thuisploeg. Een schot van Claes ging voorlangs, Eren kon nog twee keer dreigen, maar Hoebrechts kwam telkens goed uit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium