Het Belang van Limburg

Buur gaat achter juwelendie­ven

-

Serge Lammens heeft vrijdagavo­nd in de Fonteinstr­aat in Gingelom drie inbrekers op heterdaad betrapt en verjaagd uit de naburige woonst. Rond 22.30 uur hoorde Serge een doffe slag bij de buren. Toen hij uit het raam ging kijken, zag hij schimmen met zaklampen bij de buren. Burgemeest­er Lismont kondigt tractorslu­izen aan om de buurt achteraan minder ‘bereikbaar’ te maken. “De buurt is al vaker het doelwit geweest van dieven, vandaar dat we allemaal zeer alert zijn. Omdat ik wist dat de buren op vakantie waren, kreeg ik argwaan en ben ik gaan kijken”, vertelt Serge Lammens. “Door het raam zag ik dat schimmen met een zaklamp door het huis liepen. Ik schreeuwde naar mijn vrouw dat ze de 112 moest bellen. Vermoedeli­jk zijn de dieven opgeschrik­t door mijn geschreeuw en door het zijraam naar buiten gesprongen.”

Juwelen

Twee van de inbrekers kreeg hij niet te pakken, een derde werd wel gegrepen. “Ik heb hem een paar tellen kunnen vasthouden maar dan rukte hij zich los. Hij liep naar de wagen die iets verder in de straat klaarstond. In een razend tempo hoorde ik een auto even later richting Borlo en taalgrens scheuren.”

De eigenaars werden op hun vakantiead­res verwittigd en zijn meteen naar huis gekomen. Daar stelden ze, samen met de lokale politie, vast dat alle kamers en kasten doorzocht zijn. Kostbare juwelen zijn verdwenen.

Tractorslu­izen

“Onze eigendomme­n geven uit op een open veld dat grenst aan het wachtbekke­n. Naar aanleiding van de inbraken hebben wij als buurt een onderhoud gevraagd met de gemeente maar tot op vandaag is daar nog niet op gereageerd. De graszoden naast het akkerland zijn wel omgeploegd en met zware betonblokk­en is de weg versperd maar daar rijden de wagens nog langsheen. De Pullenveld­weg behoort tot het fietsroute­netwerk, wij vragen dat ze er fietssluiz­en maken zodat alle ongewenst verkeer verbannen wordt”, besluit Lammens. Burgemeest­er Lismont is op de hoogte van de problemen en zegt al een aantal oplossinge­n geboden te hebben. “Om tegemoet te komen aan de verzuchtin­gen van de bewoners worden de betonblokk­en vervangen door tractorslu­izen.”

 ?? FOTO JOZEF CROUGHS ?? “Ik zag schimmen in het huis van de buren”, zegt Serge Lammens.
FOTO JOZEF CROUGHS “Ik zag schimmen in het huis van de buren”, zegt Serge Lammens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium