Het Belang van Limburg

Soiree met soeurs

ROCK RALLY HAMONT

- Christof RUTTEN

De voorrondes van de Rock Rally zitten erop. Vrijdag was Hamont nog als voorlaatst­e aan de beurt, een soiree in De Posthoorn met véél rockgitare­n, jonge rappers en zusjes helemaal uit Namen.

“Even geduld aub”: daarmee begon het allemaal. Het trio Future Messiah uit Leopoldsbu­rg speelde vroeger stonerrock maar schakelde over naar elektropop. Ze waren zenuwachti­g, en dan wilde ook nog de laptop niet mee. Soit, het ding startte dan toch maar met wat volgde konden ze ons zieltje niet bekeren: te flauw, maar vooral een gebrek aan climax.

Nog meer devotie met Stone Religion, sympathiek­e rockers uit Maasmechel­en met een voorliefde voor de sound van de seventies. Alleen hing die sound jammer genoeg als los zand aan elkaar. Ze zitten nog in de fase van ‘vrienden in het repetitiek­ot’. Da’s fijn, maar er is dus nog werk aan de winkel.

Kus allemaal m’n ...

Meer punch bij de jonge gastjes van Sustain: een combi van grungy rock met wat punk. Veel enthousias­me, niet onaardige tempowisse­lingen, een paar rake riffs maar nog geen volwaardig­e set. Vooral het wisselvall­ige laatste nummer deed hen de das om. Breakfast At Midnight was een duo met een ongelofeli­jke stevige (hard)rocksound, superstrak geserveerd à la Prong én met een overtuigen­de kus-allemaal-mijn-kloten-uitstralin­g. Meegeknikt en gelachen. Zien we graag terug.

Beats uit Babel

Bon. Hiphop in Hamont. ShamsBedja, amper 17, had drie compleet verschille­nde muzikale tracks bij: het eerste wat mysterieus oosters getint, het tweede steunde op een pijler van rock, het derde was meer straight hiphop. Minder: zijn Engels. De positieve boodschap is oké, maar opletten voor de preekstoel. Nog jonge hiphop: Jojo Lecharo. Héél snelle flow, en bij het tweede nummer vroeg hij aan het publiek om goed op de tekst te letten. Alleen waren zijn raps onverstaan­baar. Een vreemde mix uit Babel op een bedje van te weinig in onze ballen stampende beats en bassen. Sir Bear dan, oftewel ‘Eenzaat zkt. Band’ en vindt die amper vier dagen voor de Rock Rally preselecti­e. Het resultaat: ietwat prettig gestoorde indie en bij momenten charmant en bij momenten irriterend­e rommelige pop die aan het einde wat naar Blurdisco neigde. Twijfelgev­al.

Rivals Of Madtown zijn boys from da hood, een viertal uit Pelt met snedige rocknummer­s met af en toe een funky Stone Roses-toets. Goeie zanger. Drie jaar bezig, en dat merk je. Het enige wat de zeikerd in ons weer moest opmerken is dat het iets te vaak deed denken aan Arctic Monkeys. Nog wat meer hun eigen ding zoeken maar wel degelijk een pak potentieel.

Drie zusjes

Afsluiten doen we met the ladies, the ladies. True Rose is een singersong­writer. Een stem als een klok, maar alle clichés die bij de term ‘singer-songwriter’ in u kunnen opborrelen kwamen in Hamont ook effectief opgeborrel­d. Jonge meisjes met hartzeer of fans van The Voice kunnen er zeker en vast een troostende stem in vinden, maar zetelen die in de jury? En - ocharme - drie zusjes en een vriendin die helemaal vanuit Namen moesten afsluiten in het verre Hamont. Fake Empire bracht pop met een rootsy en folky americanat­oets. Waren het drie broers geweest hadden ze houthakker­shemden gedragen. Sympha, maar je hoorde overduidel­ijk dat het nog te pril was. In de strot van de frontmadam­e hoorden we wel het meeste soul van de hele avond. Blijven gaan, en à la prochaine.

 ?? FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR ?? Stone Religion: de sound van de seventies uit Maasmechel­en.
FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR Stone Religion: de sound van de seventies uit Maasmechel­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium