Het Belang van Limburg

STRAFSCHOP­PEN Karelis mist,

- Erik DE GRUYTER

Racing Genk is er voor het eerst sinds 2013 in geslaagd iets te oogsten op Jan Breydel. In een heerlijke pot voetbal - gekruid met drie strafschop­pen - klom een goed georganise­erd Genk zelfs op voorsprong. Onder leiding van Hans Vanaken leek Club Brugge lange tijd een derde opeenvolge­nd gelijkspel te kunnen afwenden. Maar in een zinderend slot schonk Ruslan Malinovsky­i zijn team vanop de stip een belangrijk én verdiend punt, wat Genk in de top zes houdt.

1 NASTIC BEKENT SCHULD

Drie keer moest Bram Van Driessche de bal op de stip leggen. De eerste strafschop floot hij toen Bojan Nastic aan de rand van de zestien Diaby over zijn voet liet vallen. Vanaken knalde de elfmeter door het midden binnen. De Servische verdediger van Genk zocht niet naar goedkope uitvluchte­n.

“Ik vecht de beslissing van de scheidsrec­hter niet aan”, zuchtte Nastic. “Ik raakte de bal een beetje, maar ik had tegelijk ook Diaby beet. Die elfmeter heb ik dus op mijn geweten.”

2 KARELIS: HOOG OVER

Na het Brugse strafschop­intermezzo mocht Genk in de tweede helft twee keer het witte stipje opzoeken.

Toen Van Aken op het uur Pozuelo pootje lapte, toonde Van Driessche geen medelijden met de Lommelse spelmaker. Karelis meldde zich als Chinese vrijwillig­er. Een logische keuze, de Griekse kolos had vertrouwen getankt uit zijn vroege treffer.

“De trainer had me aangeduid als strafschop­nemer”, gaf de spits mee. Karelis en Westvlaams­e poldergron­d, het blijkt niet de perfecte match te zijn. Op Kortrijk geraakte Karelis eerder niet voorbij Kaminski, zaterdag knalde hij de bal hoog over.

“Ik trapte keihard naar de hoek. Maar toen ik merkte dat de doelman de juiste hoek koos, schoot ik te hoog. Jammer, m'n tweede misser dit seizoen. That's football.”

3 MALINOVSKY­I: VLOT BINNEN

Bij de tweede Genkse strafschop was Karelis al gewisseld. Penaltynem­er van dienst Malinovsky­i knalde de bal wel vlotjes voorbij Vermeer.

“Ik ben na Nikos nummer twee in de pikorde”, lichtte de Oekraïener toe. “Na mij komt Pozuelo. Dat Nikos miste is erg voor hem. Maar we kunnen hem niets verwijten. Vorig jaar was hij onze topschutte­r. Strafschop­pen nemen blijft één grote loterij. Het punt dat wij pakken is dikverdien­d, we hebben er keihard voor gevochten.”

 ?? FOTO'S JEFFREY GAENS ?? Ontgoochel­ing bij Karelis nadat hij de eerste strafschop hard naast pegelde.
59’
FOTO'S JEFFREY GAENS Ontgoochel­ing bij Karelis nadat hij de eerste strafschop hard naast pegelde. 59’

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium