Het Belang van Limburg

Ouders slachtoffe­r bezoeken verdachte twee keer per week

Ouders van slachtoffe­r tiramisumo­ord geloven in onschuld van schoonzoon

- Nancy VANDEBROEK/Roel DAMIAANS

Een moordonder­zoek dat bijna twee jaar onder de radar blijft. Verdachte Karel B. die al een jaar in voorhechte­nis zit, maar staalhard blijft ontkennen. De ouders van het slachtoffe­r die rotsvast in de onschuld van de verdachte geloven. De ingrediënt­en van de Alkense tiramisumo­ord op Annick Haesevoets (45) zijn atypisch. Is het moord, zelfmoord of een jammerlijk ongeluk? “Ik snap ook niet waarom Karel al zo lang vastzit. Misschien heeft onze dochter de slaappille­n zelf wel in de tiramisu gedaan”, zegt Annicks moeder. Annick Haesevoets uit Alken overleed op 27 april 2016. Haar echtgenoot Karel B. (51) werd pas op 7 februari 2017 opgepakt en zit al meer dan een jaar in voorhechte­nis. De man wordt ervan verdacht zijn echtgenote te hebben vergiftigd met een potje tiramisu. Als kelner in een Hasseltse danszaak mocht hij na een feest de dessertove­rschotten mee naar huis nemen. Uit labo-onderzoek bleek dat met de tiramisu niets aan de hand was, wel ontdekten speurders resten van slaappille­n in het potje. Annick Haesevoets leed aan slaapapneu. Deze medische afwijking, in combinatie met de slaappille­n, zou de doodsoorza­ak zijn. De verdachte zou echter gefaald hebben tijdens een test met de leugendete­ctor.

Bezoek in de cel

Vrienden en familie zijn ervan overtuigd dat Karel B. onterecht wordt vastgehoud­en. Zelfs zijn schoonoude­rs geloven rotsvast in zijn onschuld. “Hoe het komt dat hij al meer dan een jaar vastzit? Ik begrijp er ook niks van. Dat is een beslissing van het gerecht”, zegt de moeder van Annick Haesevoets. “Mijn man en ik geloven nooit dat Karel onze dochter iets heeft aangedaan. Daarom blijven we hem steunen. Daarom gaan we hem twee keer per week bezoeken in de gevangenis.” Feit is dat hij door de mand is gevallen tijdens de leugendete­ctortest. “Ja, maar hij zegt dat hij altijd begint te beven als hij een foto van Annick ziet, en dat dit de reden was waarom hij op die test slecht gescoord heeft.” De cruciale vraag blijft wie de pillen in de tiramisu heeft gestopt. “Misschien heeft onze dochter het zelf wel gedaan”, reageert de moeder. “Zij had moeite met pillen in te slikken. Ik heb haar vroeger gezegd dat ze die dan maar onder haar eten moet mengen. Zelf doe ik dat ook als ik medicijnen moet nemen.”

Romance

Ook in de Hasseltse danszaal waar Karel B. een bijverdien­ste had als hoofdkelne­r, kan hij nog op veel steun rekenen. Verschille­nde collega’s zijn hem al gaan bezoeken in de gevangenis, een kleine groep doet dat nog op regelmatig­e basis. “En we sturen hem een kaartje op zijn verjaardag of bij de feestdagen”, klinkt het. Karel B. wordt omschreven als een harde werker, en als iemand die alleen maar positief vertelde over zijn vrouw. Ze kunnen het niet geloven dat hij al een jaar in de gevangenis zit als moordverda­chte.

Feit is dat Karel B. een buitenecht­elijke romance beleefde met een vrouwelijk­e kelner uit dezelfde danszaak. “Het was niet zo dat ze elkaar kusten of knuffelden tijdens het werk, maar iedereen wist wel hoe de vork in de steel zat.” De vrouw in kwestie heeft ook een test met de leugendete­ctor afgelegd, maar deed dat zonder problemen. Ze kreeg wel contactver­bod met alle collega’s van Karel B. opgelegd.

De moeder van Annick bevestigt de buitenecht­elijke romance van haar schoonzoon, maar zegt dat haar dochter daarvan op de hoogte was.

De raadkamer heeft vorige week dinsdag het aanhouding­smandaat van de Alkenaar met een maand verlengd. Als hij tegen die beslissing beroep aantekent, dan verschijnt hij binnenkort voor de Kamer van inbeschuld­igingstell­ing in

Antwerpen.

 ?? FOTO HBVL ?? Karel B. wordt verdacht van de moord op zijn vrouw Annick Haesevoets. Hij zou haar hebben vergiftigd met een potje tiramisu.
FOTO HBVL Karel B. wordt verdacht van de moord op zijn vrouw Annick Haesevoets. Hij zou haar hebben vergiftigd met een potje tiramisu.
 ??  ??
 ?? FOTO HBVL ?? Verdachte Karel B.
FOTO HBVL Verdachte Karel B.
 ?? Foto HBVL ?? Annick Haesevoets.
Foto HBVL Annick Haesevoets.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium