Het Belang van Limburg

“Papa, zeg waar Stijn is!”

-

De advocaten van de familie Saelens hebben gisteren op het proces over de Kasteelmoo­rd in Brugge een opgenomen telefoonge­sprek laten horen tussen dokter André Gyselbrech­t en zijn dochter Elisabeth. Ze schreeuwt haar vader hysterisch toe dat hij moet vertellen waar haar man Stijn Saelens is, het slachtoffe­r. Daarmee willen ze de houding van de arts aanklagen, die vijf jaar bleef liegen. Maar ze willen ook aantonen dat er wél liefde was tussen Stijn en Elisabeth. “Waar is Stijn? Zeg me toch waar Stijn is! Ik kan niet zonder Stijn!” Elisabeth Gyselbrech­t is hysterisch als ze haar vader op 2 februari 2012 minutenlan­g via de telefoon toeschreeu­wt. Stijn Saelens was op dat moment al twee dagen vermist. Of hij vermoord werd, was toen geen uitgemaakt­e zaak. André Gyselbrech­t was net 48 uur lang ondervraag­d door het Brugse gerecht. De eerste die hem opbelde toen hij die middag thuiskwam, was zijn dochter. Elisabeth woonde op dat moment bij de ouders van Saelens. Ook hen hoor je op de achtergron­d schreeuwen. Niemand wist dat ze afgeluiste­rd werden door de politie.

- “Zeg me toch waar Stijn is. Ik moet Stijn hebben.” - “Maar Liesbethje toch. Alsjeblief­t. Wat wil je dat ik doe? Kom naar huis.”

- “Waar is Stijn, papa? Ik kom niet naar huis.”

- “Maar Liesbethje toch. Wat kan ik doen? Doe dat je vader niet aan. Ze zijn je zot aan het maken.”

Schadeverg­oeding

De advocaten van de familie Saelens steken niet weg waarom ze dit telefoonge­sprek in de rechtszaal lieten afspelen. Elisabeth heeft intussen gebroken met de familie Saelens en steunt nu haar vader. De grootouder­s hebben daardoor hun kleinkinde­ren al vier jaar niet meer gezien. De familie Saelens

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium