Het Belang van Limburg

Iris Mondelaers toont juwelen in Milaan

- Christophe RUTTEN

De Limburgse juweelontw­erpster Iris Mondelaers (44) vertrekt vandaag naar de Fashion Week in Milaan om haar sieraden te exposeren, zij aan zij met onder anderen Yoko Ono en Pol Bury. Het is de eerste keer dat Mondelaers, die al sinds haar 18de juwelen maakt, aanwezig zal zijn tijdens de Fashion Week in Milaan. Haar juwelen werden gespot door de Italiaanse organisati­e Artistar, die in het randprogra­mma van de Fashion Week een expo op poten zetten met 170 deelnemers van over de hele wereld. “Artistar had mijn juwelen gevonden via mijn Instagramp­agina”, vertelt Mondelaers. “Ze vroegen me om foto’s van mijn werk op te sturen. Daaruit hebben ze een selectie gemaakt van drie ringen en drie halssierad­en.”

Ik ben erg kritisch over mijn eigen creaties, maar vind wel dat ik nu sta waar ik moet staan

Yoko Ono

Mondelaers zal haar werk tonen naast bekende kunstenaar­snamen zoals Yoko Ono en Pol Bury. De Lummense is trots op haar selectie, maar blijft met de voetjes op de grond. “Van de meeste deelnemers werden twee à drie juwelen geselectee­rd, van mij hebben ze er zes genomen”, zegt ze. “En ik zie ook dat in alle persartike­ls die over de Artistarex­po verschijne­n, altijd foto’s zijn opgenomen van mijn werk. Ik hoop door er aanwezig te zijn meer internatio­nale contacten te kunnen leggen. Vroeger heb ik vaker in het buitenland tentoonges­teld, maar met drie Iris MONDELAERS Juweelontw­erpster kinderen is dat moeilijker geworden. Ik vind het al goed dat ik mijn juwelen nu permanent kan tonen in mijn galerie in Lummen. En of ik een award ga winnen op de expo, daar durf ik niet op te hopen. Ik ben erg kritisch over mijn eigen creaties, maar vind wel dat ik nu sta waar ik moet staan.”

 ?? Foto KAREL HEMERIJCKX
FOTO'S HBVL ?? Iris Mondelaers (44) staat op de Fashion Week in Milaan naast bekende kunstenaar­s als Yoko Ono en Pol Bury.
Foto KAREL HEMERIJCKX FOTO'S HBVL Iris Mondelaers (44) staat op de Fashion Week in Milaan naast bekende kunstenaar­s als Yoko Ono en Pol Bury.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium