Het Belang van Limburg

“Geslagen met kolf van pistool”

Vier verdachten opgepakt voor overval op De Voorzorg

- Jozef CROUGHS

Het filiaal van De Voorzorg in het centrum van Borgloon is dinsdagoch­tend om 8.15 uur overvallen. De overvaller­s sloegen medewerker Ludo Dedrij met de kolf van een pistool op het hoofd en eisten geld. Omdat er geen geld was, moesten de daders zonder buit afdruipen. De politie pakte vier twintigers uit de gemeente op. Zoals altijd had Ludo Dedrij, medewerker bij De Voorzorg en sp.a-raadslid, zijn auto geparkeerd in de buurt van het filiaal. Op weg naar de deur merkte hij twee individuen op met een sjaal voor het gezicht en muts op het hoofd. Voor het kantoor opende hij de brievenbus en hij nam de post mee naar binnen. “Ik was nog maar net op mijn kantoor toen twee overvaller­s binnenstor­mden. Een van hen richtte meteen een pistool op mij en schreeuwde dat hij geld moest hebben. Intussen was zijn kompaan in de kasten en lades op zoek naar geld. De man met het pistool riep ‘binnen tien seconden wil ik geld’, waarop ik terugriep dat er geen geld was. Ik kreeg de man aan de lade te pakken en begon met hem te vechten. Daarbij sloeg hij verschille­nde keren met de kolf van zijn pistool op mijn hoofd. Binnen een paar tellen zat ik helemaal onder het bloed. Ik heb dan op Marleen, de sociaal assistente, geroepen die achteraan aan het werk was. Zij heeft de mannen nog net zien wegvluchte­n zonder buit en heeft de hulpdienst­en gebeld”,

doet Ludo het verhaal.

Twintigers

Het slachtoffe­r werd naar het ziekenhuis van Tongeren gebracht. Daar bleek dat hij verschille­nde verwonding­en had en veel bloed had verloren. Hij kreeg een achttal hechtingen in het hoofd. Ludo Dedrij kon in het ziekenhuis al een officiële verklaring afleggen en mocht in de namiddag het ziekenhuis verlaten.

De sociaal assistente die getuige was van de feiten, kon een goede beschrijvi­ng geven van de daders. De speurders van de lokale recherche kwamen snel vier verdachten op het spoor en konden hen arresteren. Het zou gaan om twintigers uit de gemeente. Volgens korpschef Rohnny Maes zijn het geen onbekenden. “De verde

Ludo DEDRIJ Medewerker De Voorzorg dachten worden afzonderli­jk verhoord en alles wijst op hun betrokkenh­eid bij de overval. De kans dat zij het slachtoffe­r kenden, is groot. Waarschijn­lijk hebben zij hem opgewacht”, aldus Maes. Woensdagmo­rgen worden verdachten voorgeleid bij de onderzoeks­rechter die over hun aanhouding zal beslissen.

Ik begon met een van hen te vechten. Daarbij sloeg hij verschille­nde keren met de kolf van zijn pistool op mijn hoofd. Binnen een paar tellen zat ik helemaal onder het bloed

Goed voorbereid

Burgemeest­er Danny Deneuker (sp.a) is tevreden dat de daders snel opgepakt zijn. “De Voorzorg is nog een uitzonderi­ng, want wij betalen onze leden nog met contant geld uit. De kans is dan ook groot dat de overal daarom hier gebeurde. De daders waren volgens mij goed voorbereid en hadden uitgekiend wanneer ze moesten toeslaan. Het slachtoffe­r, collega en gemeentera­adslid Ludo Dedrij, werd gewond afgevoerd en was zwaar onder de indruk van de feiten. Ik ben onze politiedie­nsten erg erkentelij­k dat zij dit misdrijf zo snel wisten op te lossen”, besluit Deneuker.

 ?? Foto JOZEF CROUGHS
FOTO TOM PALMAERS ?? Toen Ludo Dedrij om hulp schreeuwde en zijn collega kwam aangelopen, vluchtten de daders zonder buit weg.
Foto JOZEF CROUGHS FOTO TOM PALMAERS Toen Ludo Dedrij om hulp schreeuwde en zijn collega kwam aangelopen, vluchtten de daders zonder buit weg.
 ??  ??
 ??  ?? Ludo Dedrij verloor heel wat bloed en kreeg acht hechtingen in het hoofd.
Ludo Dedrij verloor heel wat bloed en kreeg acht hechtingen in het hoofd.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium