Het Belang van Limburg

Vukovic valt uit op training met dijblessur­e

Aanloop naar match tegen Antwerp verloopt niet vlekkeloos

- Marnik GEUKENS

Het is Philippe Clement niet gegund om eens een wedstrijd zonder nieuwe problemen voor te bereiden. De aanloop naar het duel tegen Antwerp wordt verstoord door de ziekte van Ally Samatta. Bovendien verliet doelman Danny Vukovic gisteren trekkebene­nd de training. Hij voelde bij een reflex een pijnscheut achteraan de dij en trok ’s avonds voor

onderzoek naar het ziekenhuis. Het resultaat is vandaag bekend. KRC Genk traint sinds gisteren in de namiddag, wanneer de zon de bodem van het B- en C-veld weer iets zachter heeft gemaakt. Coach Clement verkiest een voorbereid­ing op natuurgras, de trainingen op kunstgras hebben immers

hun gevolgen voor lijf en leden van zijn spelers. Zo moest Marcus Ingvartsen passen met lichte overbelast­ingsversch­ijnselen. De Deen hervat vandaag normaal gezien de (gesloten) training.

De kans dat spits Ally Samatta weer van de partij is, is klein. De Tanzaniaan meldde zich gisteren ziek, gehoopt wordt dat hij na Brabec, Malinovsky­i en Jackers niet het vierde slachtoffe­r van de bof is. Bloedonder­zoek moet daarover uitsluitse­l brengen.

Keeperskwa­len

Philippe Clement moest de training iets vroeger affluiten dan voorzien. Het tornooitje met ploegen van zes spelers zat er bijna op, toen doelman Vukovic een schot wilde stoppen met een voetreflex. Hij voelde pijn achteraan de dij en bleef liggen. Kinesist Erwin Kelchterma­ns diende de eerste zorgen toe en stapte met de trekkebene­nde Genkse keeper naar de kleedkamer­s. ’s Avonds ging Vukovic onder de scanner, vandaag wordt duidelijk of zijn aantreden vrijdag tegen Antwerp in het gedrang komt.

In elk geval is geen enkele van de drie doelmannen uit de A-kern topfit. Nordin Jackers trainde gisteren voor het eerst sinds zijn ziekte en kreeg een aangepast regime. Gaetan Coucke ontbrak, nadat hij maandag een rake trap incasseerd­e tijdens de beloftenma­tch tegen Club Brugge. De schade zou meevallen, Coucke wordt vandaag opnieuw op training verwacht.

Seigers: driejarig contract

Wie wel een fitte en frisse indruk gaf, was Rubin Seigers. Hij lijkt het blessurele­ed eindelijk achter de rug te hebben. Seigers, wiens contract eind dit seizoen zou aflopen, zette gisteravon­d overigens zijn handtekeni­ng onder een nieuwe overeenkom­st tot de zomer van 2021.

Voor eind maart zal de club in principe ook de opties in de contracten van Nastic (twee extra seizoenen) en Uronen (één extra seizoen) lichten.

Loketten vrijdag gesloten

Niet-abonnees, die vrijdag de cruciale thuiswedst­rijd tegen Antwerp willen bijwonen, moeten weten dat de loketten op de dag van de wedstrijd uit veiligheid­soverwegin­gen gesloten blijven. Tickets worden ook niet online verkocht, alleen in de ticketshop. Per identiteit­skaart wordt ook slechts één ticket aan de man gebracht. De reden voor die draconisch­e maatregele­n is de vrees dat Antwerp-supporters kaartjes zouden kopen voor de thuisvakke­n.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Danny Vukovic bezeerde zich op training aan de dij. Vandaag krijgt hij meer duidelijkh­eid over de ernst van zijn blessure.
FOTO JEFFREY GAENS Danny Vukovic bezeerde zich op training aan de dij. Vandaag krijgt hij meer duidelijkh­eid over de ernst van zijn blessure.
 ?? FOTO BELGA ?? Bloedonder­zoek moet uitsluitse­l brengen of Samatta het vierde slachtoffe­r van de bof is.
FOTO BELGA Bloedonder­zoek moet uitsluitse­l brengen of Samatta het vierde slachtoffe­r van de bof is.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium