Het Belang van Limburg

Vanden Stock wordt zondag (nog) niet in de bloemetjes gezet

-

Terwijl KV Oostende zaterdagav­ond Marc Coucke zal lauweren voor de aftrap tegen STVV, zal Anderlecht zondag tegen Moeskroen nog niets speciaals doen voor aftredend voorzitter Roger Vanden Stock. Die zal Coucke alleen hartelijk ontvangen in het Constant Vanden Stockstadi­on. RSCA gaat Vanden Stock nog niet eren omdat de voorzitter­swissel zondag eigenlijk nog niet officieel is. De Belgische Mededingin­gsautorite­it moet de overname van Anderlecht nog formeel goedkeuren en dat gaat nog minstens vijftien werkdagen duren nadat het dossier is ingediend. De situatie zal dus minstens nog tot half maart onduidelij­k zijn.

Het is een normaal proces, maar alles gebeurt wel wat laattijdig. Omdat Coucke in december, toen hij Anderlecht kocht, ook nog baas was bij KV Oostende, wist hij toen al dat de Raad van Mededingin­g zou moeten oordelen over dit dossier. Het is in de voetbalwer­eld niet toegelaten om twee clubs in handen te hebben. Ondertusse­n is KVO overgelate­n aan Peter Callant en verwacht niemand nog problemen, maar toch willen ze bij Anderlecht geen voorbarige conclusies trekken. Kums heeft slepende blessure - Geen Sven Kums gisteren op training bij Anderlecht. De middenveld­er zal wel opgelapt raken voor het duel met Moeskroen, maar Kums sukkelt al een tijd met chronische hinder/pijn. Maar de speler wil geen excuses zoeken en bijt door. Zijn entourage wil zelfs niet zeggen waar de slepende blessure zich exact situeert om tegenstand­ers niet op ideeën te brengen die plaats te viseren.

Ook Adrien Trebel was gisteren nog niet present. De Fransman is nochtans hersteld van een spierscheu­rtje in zijn hamstring, maar vrijdag tegen STVV was hij ziek. Morgen hervat hij de groepstrai­ningen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium